Klonferi pojačani Novakom Musićem ciljaju prvu pobedu u Lazarevcu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.19. | 08:35

Povratnik u ekipu OKK Beograda će zajedno sa Mihailom Jovičićem činiti tandem na poziciji plejmejkera

Iako je prošle sezone gotovo sve bilo kao med i mleko, početak ove takmičarske godine u OKK Beogradu ne prolazi u istim bojama. Nakon uvodnog poraza u Aleksincu od Napretka, usledio je neprijatan neuspeh u „Mega Fektoriju“ protiv Vršca nakon preokreta gostujuće ekipe. Zbog toga večerašnji meč sa Kolubarom u Lazarevcu (TV Arena Sport 4, 19.00) dodatno dobija na značaju za nastavak sezone.

Tim se u velikoj meri tokom prethodnog leta promenio. Pre svega, na klupi više ne sedi Branislav Vićentić, koji je bez sumnje bio jedan od ključnih stubova kluba u minuloj sezoni. Zamenio ga je Branko Milisavljević, rođeni Užičanin, koji je pre toga vodio mlađe kategorije Mege.

Izabrane vesti

Od igrača tim su napustili Nenad Miljenović, Đorđe Simeunović, Kostja Mušidi, Altin Islamović, Milenko Veljković, kao i Branislav Ratkovica koji se penzionisao i sada sedi na klupi Mege kao pomoćni trener. Došle su neke nove mlade nade, predvođene Markom Kljajevićem, Aleksom Markovićem i Markom Brekićem. Zajedno sa Aleksandrom Langovićem i Mihailom Jovičićem koji su i prethodne sezone bili tu, Klonferi mogu da se nadaju brzom „uzletanju“.

Sve to dobija na snazi nakon povratka Novaka Musića u klub. Mladi plejmejker koji je prethodne sezone bio jedan od najboljih košarkaša OKK Beograda, tokom prethodne nedelje je napustio Megu i vratio se među Klonfere. Zanimljivo, u rosteru se već od ranije nalazi njegov mlađi brat, Vladan, koji takođe pokriva poziciju broj jedan.

Uz 14,6 poena koliko je u proseku postizao protekle sezone, kao i pet asistencija po utakmici, Musić će svakako biti ogromno pojačanje za tim Branka Milisavljevića. Videćemo već večeras u kolikoj meri će uspeti da povuče OKK Beograd napred protiv Kolubare iz Lazarevca.

U ekipi OKK Beograda pred početak večerašnjeg duela vlada optimizam. Prvotimac, Aleksandar Langović, ističe da će njegov tim pokušati da pokaže da njegov tim pored mladosti poseduje i umeće.
"Čeka nas jako teška utakmica na gostujućem terenu. Ekipa Kolubare, kao i mi, ima dva poraza na startu šampionata, pa će domaći igrači biti jako motivisani da ostvare pobedu. Mi smo vredno trenirali prethodnih dana i daćemo sve od sebe da timskom igrom i borbenošću dođemo  do prve pobede. Želimo da dokažemo da to što smo među najmlađim ekipama u Košarkaškoj ligi Srbije ne znači da ne možemo da nadigramo iskusnije", rekao je košarkaš belo-plavih.

Što se Lazarevčana tiče, oni su novajlije u Košarkaškoj ligi Srbije. Na startu sezone ne blistaju, pošto su takođe upisali dva poraza – od Tamiša i Vršca. Doduše, oba neuspeha došla su na gostujućem terenu, pa će ovo biti premijera Kolubare pred domaćom publikom.

Najveća pretnja Klonferima definitivno preti od Mihaila Todorovića, koji uz svoje ime ima već 35 upisanih poena u dva do sada odigrana kola. Neko ko bi realno mogao da iznenadi OKK Beograd je i Aleksandar Vuletić, koji još statistički odskače od ostalih.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak
Mladost Zemun – Tamiš 94:85
/Taker, Bibins 26 – Rouds 19/

Subota
Vršac – Novi Pazar 77:89
/Emanuel 17 - Korać 25/

Zlatibor – Metalac 105:68
/Marojević 18 - Stepanović 18/

Napredak JKP Aleksinac – Vojvodina 112:94
/Karalić 26 - Lobarev 32/

Borac Čačak – Sloboda Užice 86:81
/Čarapić 19 - Nikolić 22/

Dunav – Dinamik 72:97
/Beloica 13 - Tomašević 15/

Nedelja
19.00: (1,85) Kolubara (14,0) OKK Beograd (2,10)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara