Remsi sa novom zvezdom u Atlanti, Nju Orleans oslabljen u Čikagu, bolnica u Filadelfiji

Vreme čitanja: 5min | ned. 20.10.19. | 08:24

Sjajni kornerbek Džejlen Remzi debitovaće za novi tim u Džoržiji. Elvin Kamera ne igra za Sejntse na Soldžer fildu. Mnogo problema sa povredama u Iglsima. Uzbudljivo u Grin Beju i Sijetlu

Približavamo se sredini NFL šampionata, ali prava uzbuđenje nas tek očekuju. Protekle nedelje glavna vest „preko bare“ bila je povreda kolena MVP-ija prošle sezone, kvoterbeka Kanzasa Patrika Mahomsa. Međutim, sreća po Čifse, mladi as se nije teže povredio u duelu u Denveru, odsustvovaće samo tri nedelje.

Takođe, prošlu nedelju u SAD su obeležila dva mega trejda. Los Anđeles Remsi su prvo poslali Markusa Pitersa u Baltimor, a onda su sve šokirali dovođenjem zvezde Džeksonvila Džejlena Remzija. Po mnogima najbolji kornerbek lige uspeo je da izdejstvuje odlazak sa Floride, ali je prošlosezonski učesnik Superboula platio veliku cenu. Odrekao se pikova prve runde u naredna dva drafta, kao i novajlije u četvrtoj rundi 2021. godine.

Izabrane vesti

Ali, Remsi su morali da rizikuju, u problemu su posle tri vezana poraza. Prošle nedelje su poniženi od divizijskog rivala San Franciska na Koloesumu. Mnogi su ih opet videli u borbi za trofej Vinsa Lombardija, a sada im visi mesto u doigravanju. Zato je franšiza iz Grada anđela išla na sve ili ništa. Remzi je fantastičan, na svojoj poziciji uvek čuva najboljeg risivera rivala, pa se kvoterbekovi teško odlučuju da napadnu visokog, snažnog, atletski savršenog kornerbeka. Napad Remsa sa Džeredom Gofom je zakazao poslednje tri nedelje, dok je i odbrana šuplja kao švajcarski sir iako je vođa Eron Donald, defanzivni MVP lige. Povredio se iskusni kornerbek Agib Talib. Njega neće biti bar još mesec dana što će biti veliki hendikep za Remse.

Četa Šona Mekveja mora da dobije, poraz, četvrti u nizu, značio bi pravu propast. Sreća po goste što idu najvećem razočaranju lige Atlanti, koja ima samo jednu pobedu. Sa 186 primljena poena, odbrana Falkonsa je najgora u ligi. Sve su glasnije spekulacije da bi Den Kvin mogao da bude drugi glavni trener posle Džeja Grudena u Vašingtonu koji će dobiti otkaz. Ni tradicionalno dobar napad sa Metom Rajanom i Huliom Džonsom ne može da ispravi sve propuste očajne defanzive Atlante. Gosti su bliži pobedi.

Nju Orleans granitnom odbranom ruši sve pred sobom iako već četiri nedelje ne igra povređeni kvoterbek Dru Bris. Tedi Bridžvoter, najplaćeniji „bekap“ kvoterbek lige, vezao je četiri trijumfa, a sada sledi duel u Čikagu protiv takođe fantastične odbrane na čelu sa Kalilom Mekom. Problem za Sejntse je neigranje prvog raning beka Elvina Kamere. On je bio rovit i prošle nedelje u Džeksonvilu, igrao je, a posle članka povredio je i koleno i neće igrati na Soldžer fildu. Bersima je pobeda neophodna, a verovatno se u tim vraća startni vođa napada Mič Trubiski posle pauze zbog problema sa ramenom. Za domaćina neće igrati bitna karika u defanzivi Akim Hiks, ali problem Čikaga je napad, a ne odbrana. Treba očekivati tvrd duel sa malim brojem poena.

Derbi kola koji je ostavljen za udarni temin u SAD (ponedeljak, 02.20 po našem vremenu) igra se na AT&T stadionu u Dalasu gde ranjeni Kaubojsi čekaju divizijskog rivala sa istoka NFC-a Filadelfiju. Oba tima imaju po tri pobede i poraza, s im da je domaćin u užasnoj seriji od tri neuspeha. I jedni i drugi kubire sa povredama. Risiveri Dalasa Amari Kuper i Rendal Kob imaju probleme sa povredama, ali se očekuje da zaigraju, dok je dobra svest za Kaubojse da se jedan od najbolji ofanzivnih teklova lige Tajron Smit oporavio i biće zaštita za kvoterbeka Daka Preskota.

Filadelfija hronično ima muke sa povređenim fudbalerima. Prava bolnica je u Iglsima. Neće igati Dešon Džekson, Daren Sprols, Najdžel Bredam, Timi Džerningen, Džejson Piters, Avonte Medoks, dok je pod znakom pitanje igranje prvog kornebeka tima Donalda Darbija, koji nije igrao prethodne dve utakmice. Odbrana Filadelfije je na papiru dobra, ali prima mnogo poena, baš zbog povreda nosilaca igre. Prošle nedelje je Minesota postigla čak 38 poena. Dalas bi mogao da iskoristi probleme tima iz Pensilvanije i prekine crni niz.

Uzbudljvo će biit u Sijetlu gde stiže Baltimor. Biće to meč ratničkih ekipa koje gaje sličan stil igranja, sa mngoo trčanja. Rasel Vilson, kvoterbek Sihoksa, igra sezonu karijere, mnogi ga vide kao najozbiljnijeg kandidata za MVP lige. Igra Rejvensa se zasniva na Lamaru Džeksonu, pokrentom vođi napada koji je preuzeo komandu tim na polovini prošle sezone od Džoa Flaka. Mark Ingram će biti zadužen za nošenje lopte kog gostiju, a kod domaćina Kris Karson. Ko dobije bitku na liniji skrimidža, dobiće meč, s tim da je Vilson mnogo lucidniji i raznovrsniji kada je u pitanju igra pasom.

Za Baltimor će debitovati kornerbek Markus Piters, koji je protekle nedelje stigao posle trejda iz Los Anđeles Remsa. Odbrana gostiju ima problema sa povredama, a biće zanimljivo kako će protiv bivšeg tima da igra jedan od najboljih sejftija lige Irl Tomas, član čuvene „Bum legije“ Sijetla od pre par godina.

Grin Bej ne briljira, ali pobeđuje iako već treći susret neće igrati prvi risiver tima Devonte Adams. On je povredio palac na nozi u porazu do Filadelfije. Eron Rodžers je sve bolji, odbrana je i dalje odlična, a stiže nepredvidivi, odmorini Ouklend koji je imao slobodnu prošlu nedelju. Na Lembo fildu je slavila Filadelfija ove sezone, teško će i Rejdersi. Očekuje se sigurna pobeda Pekersa i ostanak u igri za čelo NFC-a.

Bafalo će imati najlakši posao protiv otpisanog Majamija koji je opet promenio startnog kvoterbeka. Opet će u vatru iskusni Rajan Ficpatrik umesto neubedljivog, mladog Džoša Rozena. Takođe, posle skora od samo dve pobede i četiri poraza Tenesi je promenio vođu napadu. Rajan Tanehil će zameniti Markusa Mariotu, drugog pika sa drafta 2015. godine. Divzijski derbi se igra u Indijanapolisu gde Koltsi čekaju sve bolji Hjuston. Teksansi žele da se osvete ljutom rivalu za poraz u prvoj rundi plej-ofa prošle sezone kada je Indijanapolis slavio u gostima sa 21:7. Tada je tim predvodio penzionisani Endru Lak, sada je vođa domaće ekipa Džejkobi Briset. Gosti su blagi favoriti. Ako su pobedili Čardžerse i Kanzas u gostima mogu i divizijskog rivala sa juga AFC-a.

San Francisko je jediin tim u NFC-u bez poraza, a to će verovatno da ostane i posle ovog vikenda jer ide na noge očajnom Vašingtonu. Džimi Garopulo i mlada družina ofanzivnog gurua Kajla Šenehana idu sigurnim koracima ka plej-ofu posle godina tavorenja.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:00 11881 NFL Atlanta - LA Rams ki 2 1,70
Ned 22:25 11889 NFL Seattle - Baltimore ki 1 1,70
Pon 02:20 11891 NFL Dallas - Philadelphia ki 1 1,70
Ned 19:00 11884 NFL Green Bay - Oakland h 1 (-5.5) 1,85
Ukupna kvota9,09

NJU INGLAND PRVI FAVORIT, SLEDE KANZAS SITI I REMSI

NFL – SEDMA NEDELJA

Petak
Denver – Kanzas 6:30 (6:10, 0:10, 0:7, 0:3)

Nedelja
19.00: (2.40) Atlanta (13.0) Los Anđeles Rems (1.70)
19.00
: (1.85) Bafalo (hendikep -16.5) Majami (1.85)
19.00
: (2.55) Sinsinati (14.0) Džeksonvil (1.60)
19.00
: (2.40) Detroit (13.0) Minesota (1.70)
19.00
: (1.55) Grin Bej (14.0) Ouklend (2.70)
19.00
: (1.85) Indijanapolis (13.0) Hjuston (2.15)
19.00
: (1.60) Njujork Džajants (14.0) Arizona (2.55)
19.00
: (6.50) Vašington (16.0) San Francisko (1.15)
22.05
: (1.70) Tenesi (13.0) Los Anđeles Čardžers (2.40)
22.25
: (1.60) Čikago (14.0) Nju Orleans (2.55)
22.25
: (1.70) Sijetl (13.0) Baltimor (2.40)

Ponedeljak
02.20: (1.70) Dalas (13.0) Filadelfija (2.40)

Utorak
02.15: (6.50) Njujork Džets (16.0) Nju Ingland (1.15)

*** kvote su podložne promenama

AFC

UFC

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara