Šapovalov bolji od Krajinovića u finalu Stokholma

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da dođe do prve titule u karijeri, pošto je u finalu turnira u Stokholmu bolji od njega bio Kanađanin Denis Šapovalov – 2:0 (6:4 i 6:4).

Meč je trajao 85 minuta a ključnu prednost Šapovalov je pravio servisom - 16 as udaraca i čak 93% dobijenih poena posle prvog servisa.

Kanadski teniser je prvi set odigrao gotovo bez greške. Odlično je ušao u meč, servis ga je fenomenalno služio, a brejk u trećem gemu i ukupno 11 asova bili su dovoljni za vođstvo od 1:0.

Krajinović u tom delu zapravo nije igrao uopšte slabeo ali je sa druge strane imao gotovo nepogrešivog rivala.

U drugi set, Filip ulazi sa znatno boljom energijom i većom dozom agresije, što je rezultitalo da parira i povremeno preti brejk-loptama.

Ipak, dvadestogodišnji Šapovalov je održao koncentraciju na potrebnom nivou i devetom gemu ponovo odzei servis Filipu, a potom sa mesta gde se danas osećao najbolje, sa servis linije preleomio drugi set, a samim tim i meč u svoju korist.

Filip će uteha biti 150 osvojenih poena u švedskoj prestonici, koji će mu značiti pred sam finiš sezone.

Nagradni fond turnira bio je 635.750 evra. 

Tok meča: 

16.35 - KRAJ, pobeda Šapovalova od 2:0! 

16.33 - Velika borba u devetom gemu, koja na kraju priprada Šapovalovu nakon brejka, za prednost od 5:4 i servis gem za titulu... 

16.13 - Velika borba u drugom setu. dva gema u kojima su oba igrača pretila, pogađala teške udarce, imala ali i propuštala brejk šanse, te je rezultat trenutno 3:2 za srpskog igrača. 

15.56 - Krajinović agresivno započinje drugi set, diktirao je igru u prvom gemu i osvojio ga je na svoj servis. Ipak sa još tri asa u narednom gemu, Kanađanin brzo dolazi do 1:1.

15.48 - Sa sjajnim servisima Šapovalov je nastavio do kraja seta, koji nakon 37 minuta igre dobija rezultatom 6:4. Filipu će biti neophodan novi preokret, ali i bolja igra i više ritma... 

15.39 - Krajinović čuva svoj servis, ali Šapovalov i dalje neverovatan sa servis linije, ređa as udarce i dolazi na 5:3. 

15.26 - Kanađanin potvrđuje prednost a potom osvaja novu brejk šansu na Krajinovićevom trećem servis gemu, ali srpski teniser nekako uspeva da sačuva svoj servis za 2:3.

15.18 - Brejk za Šapovalova. Kanađanin uspeva da osvoji čak dve brejk šanse na drugom servis gemu Krajinovića koji u najgorem trenutku čini duplu servis grešku i prepušta vođstvo suparniku sa 2:1 u prvom setu. Šapovalob servira da potvrdi prednost.

15.15 - I Šapovalov uzvraća, ali manje uspešno jer osvaja svoj gem sa dva izgubljena poena i najviše zahvaljujući odličnom prvom servisu, jer je napravio čak tri asa na samom startu meča.

15.12 - Srpski teniser ubedljivo osvaja svoj prvi servis gem bez izgubljenog poena za 1:0 u prvom setu.

15.05 - Krajinović i Šapovalov su izašli na zagrevanje i uskoro se očekuje početak meča. Prvi na servisu je Krajinović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво