20. oktobar  2019. 09.16  | Izvor: Novosti

Veterinar iz Zrenjanina pomera granice: Leči ljubimce i teši vlasnike

ZRENJANIN -

Veterinar iz Zrenjanina, specijalista veterinarske hirurgije, dr Eugen Muc, stekao je ugled i van granica zemlje. Ozbiljno, odgovorno i stručno, u svojoj ambulanti, sigurnim hirurškim zahvatima rešava sve probleme pasa, mačaka i ostalih kućnih ljubimaca.

Beogradski đak, sa specijalizacijom stečenom u Temišvaru, radno iskustvo sticao je u Rumuniji, Bugarskoj, Švajcarskoj, Austriji, Finskoj, Francuskoj, kao član međunarodnih hirurških timova, a obavi preko 1.300 operacija godišnje.

eugen, muc, veterinar

"Protutnjale su dve decenije, koliko sam već svakodnevno na terenu", kaže, za "Novosti", dr Eugen Muc, napominjući da mu je čast što od 2005. leči životinje u azilima svetski poznate humanitarne organizacije Monike Brukner iz Švajcarske.

Osim čestih evropskih putešestvija sa hirurškim skalpelom, kao neizbežnim priborom za rad, osim svog rodnog grada, često je u Bečeju, Đurđevu i ostalim mestima širom Vojvodine, gde uspešnim hirurškim intervencijama pomaže životinjama.

"Svakodnevno sam na točkovima, kako bih obavio sve dogovoreno, često ne biram da li je dan ili noć, na put krećem odmah"m kaže dr Muc.