VIDEO: Predstavljeno novo misteriozno biće, stručnjaci ne znaju da li je gljiva ili životinja

Pariski zoološki vrt predstavio je tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto jednoćelijsko živo biće nalik na gljivu, ali koje se ponaša poput životinje.
Taj najnoviji stanovnik Pariskog zoološkog vrta nema usta ni želudac, niti oči, a ipak može da detektuje hranu i svari je.
 
Blob ima gotovo 720 polova, može da se kreće iako nema ni noge ni krila, a sam se regeneriše za dva minuta ako je prepolovljen.
 
"Blob je živo biće i jedna od tajni majke prirode", kaže Bruno Dejvid, direktor Pariskog prirodnjačkog muzeja koji radi u sklopu Zoološkog vrta. "Iznenadio nas je jer nema mozak, a ipak je sposoban da uči (…) pa ako spojite dva bloba, onaj koji je naučio svoje znanje prenosi drugom."
 
Blob je ime dobio po naučno-fantastičnom hororu iz 1958. u kojem glumi mladi Stiv Mekvin, u kojem vanzemaljsko biće Blob konzumira sve što mu se nađe na putu u gradiću u Pensilvaniji.
 
"Znamo sigurno da blob nije biljka, ali nismo sigurni da li je reč o životinji ili gljivi", kaže Dejvid.  
 
  • DNK

    20.10.2019 10:30
    DNK daje mnoge odgovore
    Osnovna stvar je utvrditi DNK ove živuljke, jer se na taj način dobijaju veoma korisne informacije u koju grupu živih bića je svrstati ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.