NEVEROVATNO! Dres Srbije nosilo 45 igrača za godinu dana, a nemamo tim!
Foto: @starsport

ORLOVSKI APSURD

NEVEROVATNO! Dres Srbije nosilo 45 igrača za godinu dana, a nemamo tim!

Fudbal -

Selektori Krstajić i Tumbaković za 14 utakmica isprobali ogroman broj fudbalera, uprkos tome, ekipa ima ozbiljnih problema na većini pozicija

Od septembra 2018. godine i poziva za mečeve u Ligi nacija sa Litvanijom i Rumunijom do oktobra 2019. i spiska za duele sa Paragvajem i Litvanijom, dvojica selektora Mladen Krstajić i Ljubiša Tumbaković poklonili su poverenje četrdeset petorici fudbalera za 14 utakmica i uprkos tolikom igračkom defileu, Srbija još nije dobila pravu ekipu.

„Orlovi“ se suočavaju s ozbiljnim nedostatkom kvalitetnih rešenja na nekoliko pozicija. Odlazi Antonio Rukavina, a prave zamene nema. Na mestu štopera se izređalo sedam fudbalera i jedino se za Nikolu Milenkovića može tvrditi da je standardan. Na krilima je takođe, bila promenada igrača, a ni za jednog od šest isprobanih na obe strane se ne može reći da je oduševio, a ista ocena se odnosi i za saigrača Nemanje Maksimovića u defanzivnoj veznoj liniji.

foto: Printscreen

Jedini kvalitetan višak postoji na mestu gde je neprikosnoven Dušan Tadić, pa su zato Adem Ljajić i Sergej Milinković-Savić najčešće korišćeni tamo gde se ne osećaju kao svoji na svome samo da bi igrali. Čista improvizacija koja je, istine radi, gušila našu igru na sredini terena i uticala da budemo još sporiji!

Od broja pozvanih, igralo je 38 fudbalera, a sedmorica nisu dobila ni minut. Najviše vremena na terenu i najbolji učinak od 14 golova za čak 1.110 minuta na 13 mečeva zabeležio je centarfor Aleksandar Mitrović, dok je vezni igrač Hetafea Maksimović nakupio 1.054 minuta.

Golman Marko Dmitrović i Milenković odigrali su 990, Rukavina 900, a Dušan Tadić 891 minut. Uz Aleksandra Kolarova (799) i Adema Ljajića (626), ova grupa predstavlja okosnicu selekcije Srbije.

foto: @starsport

Tri formacije DVA PUTA SA DVA ŠPICA

Najviše vremena naši reprezentativci su odigrali u formaciji 4-2-3-1, jednom 4-4-2 (protiv Litvanije 4:1) i jednom 3-5-2 sa Ukrajinom (5:0), kada smo svedočili totalnom taktičkom slomu selektora Mladena Krstajića.

Aleksandar Mitrović i Luka Jović igrali su u isto vreme u kvalifikacionom meču s Litvanijom, dok je protiv Ukrajine centarfor Reala igrao zajedno sa Aleksandrom Prijovićem.

Za smeh ili suze

KATAI NA ČETIRI MEČA IGRAO UKUPNO 55 MINUTA!

Krilni igrač Čikaga Aleksandar Katai pozivan je od oba selektora i na četiri nastupa sakupio je svega 55 minuta. Na dve utakmice ulazio je u igru po dva minuta, jednom je šansu dobio od šest minuta, a tek protiv Luksemburga zadržao se celo jedno poluvreme. Prelazio je hiljade kilometara, menjao nekoliko vremenskih zona i nijednom nije pomenuo svoj status u reprezentaciji.

foto: @starsport

Kurir / Dejan Petković

Foto: @starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track