• Search form

20.10.2019 | 02:17

Horovi RTS-a i HRT-a zatvorili 51. Bemus

Horovi RTS-a i HRT-a zatvorili 51. Bemus

Horovi RTS-a i HRT-a, pod upravom Bojana Suđića, obeležili su 19. oktobra završnicu 51. Bemusa izvođenjem zahtevnog dela "Svenoćno bdenije" Sergeja Rahmanjinova u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine.

Pored sedamdesetak horskih pevača na sceni, kao solisti na koncertu su nastupili mecosopran Ivana Srbljan i tenor Marko Živković, a specijalni gost bio je Mihail Kruglov, duboki bas.

Hor RTS-a proslavio je tom prilikom svoj jubilej - 80 godina rada.

Publika je dugim aplauzom nagradila učesnike koncerta, a oba hora su na bis izvela rusku narodnu pesmu 12 razbojnika, delo Voda zvira Slavenskog i Mokranjčevu Petu rukovet.

Bemus je počeo 6. oktobra u Kolarčevoj zadužbini Simfonijskog orkestra i hora RTS-a sa operskim zvezdama Anđelom Georgiju i Čarlsom Kastranovim, a protekao je i u znaku jubileja istaknutog flautiste Ljubiše Jovanovića, koji je obeležio 40 godina umetničkog rada, atraktivnog nastupa popularne violinistkinje Vanese Mej u Sava centru, kao i izuzetnim koncertima violioniste Dmitrija Sinkovskog i ansambla La Voce Strumentale, te kineskog pijaniste Niua Niua na Kolarcu.

*Foto: Bemus

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav