Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:17, 19. 10. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša uz osvojen set poraženi u Novom Sadu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, kragujevac, foto mp
Nišlije bez bodova, ali sa dobrom igrom; foto: M. P.

Nisu uspeli odbojkaši Niša da iznenade aktuelnog šampiona i učesnika Lige šampiona Vojvodinu u Novom Sadu i tako nastave pobedničku seriju. Nišlije su poražene sa 3:1, ali su prikazale odličnu partiju i pružile veliki otpor favorizovanom protivniku. Sa dve pobede i porazom Niš je pao na četvrto mesto nakon 3. kola Superlige.

Posle dva trijumfa i prve pozicije na tabeli Superlige, Odbojkaški klub Niš poražen je od Vojvodine, jedne od najboljih ekipa na ovim prostorima. Nišlije su se do kraja žestoko borile, ali nisu uspele da dođu makar do boda.

Nakon izjednačenog starta u prvom setu, Simić, Perić i nekadašnji reprezentativac Miloš Nikić doneli su Novosađanima prednost od 11:6, a posle i 15:7. Serijom 5:0 na servis Jelića, Nišlije su uspele da priđu na 15:12. Nisu dozvolili domaći igrači da gosti sa juga Srbije više priđu, pa su polako, ali sigurno došli do set-lopte i prvu je iskoristili za vođstvo u setovima 1:0 (25:18).

ok nis Dali sve od sebe; foto: Vanja Keser

Servis-greškama Blagojevića i Perića, Nišlije su povele sa 2:1 u drugom setu, ali osim Ikbajrijevog jednog uspešnog napada, gosti sa juga su došli do poena zahvaljujući greškama protivnika. Dobru partiju iskusni Nikić nastavio je i u drugoj deonici, pa uz poene iz napada, upisao je i jedan u bloku za vođstvo Vojvodine od 6:4 što je trenera Niša Dragana Svetozarevića nateralo na tajm-aut.

Pauza je prijala Nišlijama, pa su preko Stojkovića, Lopara i Jelića držali priključak za protivnikom (9:6), a onda su gosti poenima Jelića, Pejčića (iz bloka) i Ikbajrija napravili seriju 5:0 i poveli sa 11:9. U redove Vojvodine uvukla se nervoza, pa su i greške bile češće, a to je koristila ekipa Niša. Sigurnijom igrom i dobrim servisima Niš je poveo sa 15:12 i to je nateralo trenera Novosađana da uzme tajm-aut.

Greške na servis-liniji su se ređale u timu Niša, pa se domaćin primakao na minus 1 (19:18), ali tajm-aut Svetozarevića nije prijao Vojvođanima koji su dosta grešili, pa su Nišlije uz blok i poen Ikbajrija i asa Keite, izjednačile u setovima na 1:1 (25:22).

ok nis Sledi meč u Kupu; foto: Vanja Keser

Uz jedan as, dve greške i tri poena Jelića i Lopara, ekipa Niša je dobro počela treću deonicu i povela 7:4 koristeći greške novosadskog tima. Tražena pauza trenera Vojvodine "probudila" je domaće na kratko, ali nije im pomogla na servisu. Iskusni reprezentativac Miloš Nikić sa tri poena "prodrmao" je svoju ekipu, pa je Vojvodina povela sa 11:10, pa polako, ali sigurno vodila i sa 17:13.

Ni tajm-aut, ni izmene Nišlija nisu pomogle da se gosti rezultatski priključe, pa je novosadski tim poveo sa 20:16. U neizvesnu završnicu uveo je odbojkaš gostiju Keita sa dva poena, a uz grešku Blagojevića, Niš je došao na minus 1 (20:19). Nisu se predavali gosti, Lopar i Ikbajri doneli su izjednačenje (22:22) i veliku borbu na terenu. Ipak, Vojvodina je iskoristila trću set-loptu (26:24) za vođstvo u setovima 2:1.

Keita je nastavio sa dobrom igrom i u četvrtom setu pa sa njegova dva poena Niš je poveo sa 2:1, ali ispostaviće se i jedini put u ovom setu. Vojvođani su ubrzo preokrenuli i poveli sa 8:5, a razliku od tri poena održavali i nadalje. Rezultatom 15:11 vodili su novosadski igrači, a da se ne predaju tao lako pokazali su gosti kada si stigli na minus 2. Ipak, iskustvo i igranje u Ligi šampiona pokazalo se u finišu kada je serijom 5:0 Vojvodina presekla (23:16) i potom mirno privela meč kraju (25:17).

Nišlije su sa dve pobede i porazom na četvrom mestu, dok je Vojvodina treća. Odbojkaški klub iz "Čaira" već u utorak igra osminu finala Kupa Srbije protiv Jedinstva u Staroj pazovi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:12 // 20. 10. 2019.

    Biće bolje sve je to prolazno i nestabilno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: