Drugi put ih odbili: Slovenija bezuspešno traži partnera

Lufthanza je po drugi put odbacila ideju slovenačke države da nakon propasti Adrija Ervejza zajedno osnuju novu kompaniju za vazdušni prevoz.

Region

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

15:46

Drugi put ih odbili: Slovenija bezuspešno traži partnera
Foto: Depositphotos, luisrsphoto, 13537231

Iz Lufthanze su i pre nekoliko nedelja rekli slovenačkom ministru ekonomije Zdravku Počivalšeku da ih ne interesuje učešće u vlasništvu nove avio-kompanije, prenosi Poslovni dnevnik.

Medjutim, vlada i dalje insistira na ideji o novom državnom avio-prevoznik, iako je, kako se navodi u tekstu, Adrija loše poslovala i dok je još bila u državnom vlasništvu.

U slovenačkom Društvu za upravljanje potraživanjima banaka, DTUB (loša banka), koji u ime države vodi projekat mogućeg stvaranja nove avio-kompanije, strateškim destinacijama za koje žele da obezbede prevoznike smatraju Frankfurt, Minhen, Cirih, Sarajevo, Skoplje, Tiranu, možda i Beč, Kopenhagen, Amsterdam i Prištinu, navodi Poslovni.

Troškovi postupka bankrota Adrija Ervejza za sada se procenjuju na 500.000 evra, dodaje se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: