ŠOK ZA PARTIZAN PRED MEČ SA MANČESTER JUNAJTEDOM: Crno-beli izgubili u Lučanima i ostali na minus sedam u odnosu na Zvezdu! Gosti se ispromašivali, pa ih Mladost surovo kaznila (VIDEO)
Foto: Starsport©

DRUGI UZASTOPNI PORAZ TIMA SAVE MILOŠEVIĆA

ŠOK ZA PARTIZAN PRED MEČ SA MANČESTER JUNAJTEDOM: Crno-beli izgubili u Lučanima i ostali na minus sedam u odnosu na Zvezdu! Gosti se ispromašivali, pa ih Mladost surovo kaznila (VIDEO)

Fudbal -

Fudaleri Mladosti pobedili su Partizan u Lučanima 1:0 (0:0) u utakmici 12. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su posle drugog uzastopnog prvenstvenog poraza ostali na petom mestu sa 23 boda, što je sedam manje od lidera Crvene zvezde, dok su Lučanci sada osmi sa 15 bodova.

Mladost je uspela da savlada Partizan prvi put u 21. veku i time mu "uništi" uvertiru za meč sa Mančester junajtedom, koga crno-beli dočekuju u četvrtak u Ligi Evrope.

Gosti su u Lučanima sve vreme napadali, ali nisu uspeli da probiju domaći bunker. Istina, crno-beli su stvorili dosta šansi, ali im se realizacija ponovo pokazala kao veliki problem. S druge strane, Lučanci su iz prvog ozbiljnog pokušaja zatresli mrežu Partizana, koju je danas branio Stevanović.

U prvom poluvremenu najbolje prilike za crno-bele imali su Zdjelar i Miletić, a onda se u drugom obrukao Sadik.

Nigerijac je u 65. minutu promašio dva zicera u dve sekunde. Sadik se oslobodio Miloševića i napravio sebi poziciju za otvoren šut sa desetak metara, ali mu je Zečević odbranio. Lopta se vratila do Sadika, koji je onda šutirao pored gola.

Igrači trenera Save Miloševića su nebrojeno puta šutirali sa distance, ali je golman Zečevića danas bio na visini zadatka.

Kada već nisu mogli crno-beli, gol su postigli Lulanci.

Posle centaršuta sa leve strane, Lazar Jovanović je između dvojice Partizanovih defanzivaca skočio i šutirao glavom, Stevanović je odbranio, ali je fudbaler Mladosti odbijenu loptu smestio u mrežu.

Ta dva udarca Jovanovića su bili prvi za domaćina na utakmici! Ipak, ispostavilo se i dovoljni za trijumf.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:0!

90+6. minut - Još jedan šut Tošića iz slobodnjaka, Zečević ponovo dobro interveniše.

86. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Ivanović je sa samo nekoliko metara, doduše iskosa sa leve strane, šutirao u spoljnji deo mreže.

85. minut - Tošić je izveo prekid, a Šatara umalo zatresao svoju mrežu.

80. minut - Ponovo se Sadik oslobodio Miloševića, ali ponovo loše šutirao.

77. minut - 1:0 - LAZAR JOVANOVIĆ! Posle centaršuta sa leve strane, Lazar Jovanović je između dvojice Partizanovih defanzivaca skočio i šutirao glavom, Stevanović je odbranio, ali je fudbaler Mladosti odbijenu loptu smestio u mrežu.

74. minut - Još jedan pokušaj Tošića, dobio je "povratnu" na ivicu šesnaesterca, ali je pucao preko gola.

71. minut - Lakčević menja Asana, to je druga izmena kod Partizana.

65. minut - DVE VELIKE ŠANSE ZA SADIKA! Napadač Partizana se oslobodio Miloševića i napravio sebi poziciju za otvoren šut sa desetak metara, ali mu je Zečević odbranio. Lopta se vratila do Sadika, koji je onda šutirao pored gola.

62. minut - Milošević menja - Suma umesto Zdjelara. To će dovesti do promena u timu Partizana, jer će se Natho povući na poziciju Zdjelara, dok će Suma zauzeti svoje mesto - ofanzivnog veznog.

61. minut - Tošićev četvrti šut danas, ovaj put iz igre i najbliže golu do sada.

57. minut - Kapiten Partizana na ovom meču izveo je još jedan prekid - centaršut ili šut, svejedno, lopta je otišla preko gola.

52. minut - Tošić je izveo slobodan udarac, pravo u Zečevića.

50. minut - Utisak je da je domaćin ušao hrabrije u drugo poluvreme, pa se može očekivati otvorenija borba.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

1 / 15 Foto: Starsport©

45. minut - Završen je prvi deo igre!

37. minut - MIletić je izbio sam ispred gola domaćina posle pasa Sadika, ali loše je Nemanja zahvatio loptu i promašio čitav gol!

34. minut - Opsada gola domaćina. Ponovo šut Natha, sada iz šesnaest, ali ponovo pored gola.

22. minut - Novi šut Tošića iz daljine, ali ponovo daleko preko prečke.

20. minut - Duga lopta za Sadika, oslobodio se napadač Partizana, našao prostora za šut, ali pravo gađa u golmana Zečevića.

19. minut - Ponovo Natho, sada je pogodio u golmana domaćina.

17. minut - Novi pokušaj iz daljine. Sada je probao šut Tošić, ali bezuspešno.

15. minut - Žuti karton za Lazara Jovanovića!

12. minut - Probao je Natho iz daljine u svom stilu, ali lopta ide daleko preko gola!

7. minut - Odlična prilika za Partizan. Izveo je Tošić prekid i dodao do Zdjelara koji je bio sam u šesnaestercu, ali lopta ide daleko preko prečke.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Mladost: Zečević, Andrić, I. Milošević, Šatara, Leković, B. Milošević, Jovanović, Pavlović, Eliomar, Radivojević, Odita.

Trener: Goran Stanić.

Partizan: Stevanović, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Natho, Asano, Sadik.

Trener: Savo Milošević.

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare pobedu, svesni da nema prostora za novi gubitak bodova. Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da njegov tim ima više problema u domaćem prvenstvu nego u Ligi Evrope i da više neće biti kalkulacija što se tiče sastava tima:

’’Čeka nas još jedna teška utakmica. Uspeli smo, ne znam kako, da imamo više problema u našoj ligi nego u Ligi Evrope. Ponovo će nam biti potrebne sve stvari koje smo radili u dobroj meri, ako želimo dobar rezultat. Ako ne budemo ozbiljno shvatili protivnike i dalje ćemo imati problema. Nadam se da ćemo popraviti neke stvari u pristupu, jer je evidentno da u prvenstvu imamo više problema. Čeka nas težak zadatak, a svi znamo da nam je pobeda neophodna. Igraćemo u najjačem mogućem sastavu, nema više kalkulacija. Početak je novog mini-ciklusa od šest utakmica u mesec dana, ulazimo u ustaljeni ritam. Iskreno se nadam da imamo energije za Lučane. Mladost je ekipa koja šest-sedam godina od kada to praktično vodi Neško Milovanović igra prepoznatljiv, totalni fudbal. Iako on više nije prvi trener nije se mnogo toga promenilo u samoj igri, pogotovo su nezgodni na svom terenu.’’

Meč 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mladosti i Partizana igra se sutra, u subotu 19.oktobra 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track