Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 19. 10. 2019.

| Kultura

Koncert ruske dečije filharmonije oduševio Nišlije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Ruski hor Kapela dečaka i mladića - (5)
Nišlije oduševljene nastupom dečaka iz Rusije; foto: NIS

Pred punom salom Narodnog pozorišta u Nišu, praćeni aplauzima i osmesima iz publike, nastupio je ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga, na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vejsgejmom. Iz filharomonije poručuju da im je drago što su nastupili u Nišu jer "ovaj grad ima posebnu dušu".

Ruski hor Kapela dečaka i mladića - foto: NIS

Ljubitelji i poznavaoci muzičke umetnosti, predstavnici akademske zajednice, studenti, srednjoškolci i osnovci, kao i brojni građani dočekali su hor gromoglasnim aplauzom i uživali u nastupu dečaka i mladića koji su svojim izvođenjem osvojili simpatije celog sveta.

Drugu posetu Srbiji hor je počeo u Nišu, a zamenik direktora Sverdlovske dečje filharmonije Natalija Podkoritova rekla je da joj je drago što ja tako jer "ovaj grad ima posebnu dušu".

Veoma smo zahvalni na ljubavi koju Srbija gaji prema Rusiji, našem narodu, muzici i pesmi. Publika nas je srdačno dočekala, hvala svima koji su došli da nas podrže i da sa nama razmene energiju i emocije - rekla je Podkoritova.

Ruski hor Kapela dečaka i mladića- (2) foto: NIS

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" osnovao je 1979. godine čuveni hor-majstor Larisa Balter. Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića.

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru „Kapele“ ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora - kažu organizatori ovog koncerta.

Nastup jednog od najpoznatijih horova u svetu ovog tipa omogućila je kompanija NIS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:37 // 19. 10. 2019.

    Bilo je predivno.Svaka čast

    • Mika

      21:00 // 20. 10. 2019.

      Tako je, Maro! Samo nam reci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: