DOSTA IM JE SVEGA! UEFA želi da unapredi krivično gonjenje za nameštanje utakmica!
Foto: Fonet

rešeno

DOSTA IM JE SVEGA! UEFA želi da unapredi krivično gonjenje za nameštanje utakmica!

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (Uefa) traži partnera koji bi je savetovao kako bolje da saradjuje sa policijom i tužiocima, u cilju jače borbe protiv nameštanja utakmica.

Uefa je do 28. oktobra postavila rok zainteresovanima da prikažu studiju izvodljivosti "kako bi se ispitali načini za unapredjenje fudbalskih kapaciteta za istragu i procesuiranje slučajeva nameštanja fudbalskih utakmica".

Evropska kuća fudbala priznaje da je "poslednjih godina porastao problem nameštanja utakmica" i da "kapacitet Uefa i drugih sportskih tela nije porastao u skladu sa pretnjom nameštanja".

Atletiko u poslednja četiri kola ima tri remija, a danas (16.00) čeka Valensiju koja je u usponu forme i vezala je dve pobede. Kvota na keca je 1,65, na iks 3,70, a na dvojku 5,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko Madrid - Valensija.

U nedavnom slučaju oko nameštanja, Uefa je suspendovala Skenderbeg na 10 godina. Unutrašnju istragu ometao je nedostatak pomoći albanskih vlasti.

"Najvažnija stvar je saradnja sa vladama", rekao je predsednik Uefa Aleksandar Čeferin.

Uefa u decembru želi da izabere kompaniju ili agenciju koja će raditi na "policijskim, pravnim, ekonomskim i političkim" poljima.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track