Endi Mari igra kao dobri stari

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.19. | 12:47

Škot danas u Antverpenu za prvo ATP finale još od početka 2017. U prvom polufinalu Vavrnika protiv Sinera

Bivši prvi reket sveta i jedan od momaka koji su proteklu deceniju i po koliko-toliko uspevali da zadrže veliku tenisku trojku, Endi Mari deluje sve bolje na terenu. Da podsetimo, Škot se nedavno vratio aktivnom igranju nakon što je još početkom godine išao na rekonstruktivnu operaciju kuka, a evo ga danas u polufinalu!

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Istna, nije u pitanju neki značajan ili veliki turnir sa najjačim protivnicima, ali je svakako značajan napredak koji je trostruki grend slem šampion ostvario u samo nekoliko meseci od kako je u punom treningu. U pitanju je ATP 250 takmičenje u Antverpenu, popularni European open gde će danas popodne, ne pre 17 časova Mari zaigrati za prvo finale još od Dubajia iz februara 2017. Kao i svi jesenji turniri u Evropi i ovaj se igra na tvrdoj podlozi u zatvorenom, a nagradni fond je 635.750 evra.

Protivnik škotskom asu je Ugo Imber, mladi veoma talentovani Francuz čije vreme tek dolazi, što je i dokazao ove godine plasmanom u osminu finala na Vimbldonu gde ga je sa pola gasa zaustavio Novak Đoković, docniji šampion. Trenutno 70. igrač sveta u suštini nema neko značajnije oružje da napadne 11 godina stariju legendu belog sporta, osim zaista kvalitetnog servisa. Mi, znajući kako Endi igra na reternu veće šanse dajemo Škotu, ali bi trebalo razmisliti o 10+ gemova u prvom setu.

I u prvom današnjem polufinalu u Belgiji favorit je jasan i to je još jedna legenda tenisa, takođe trostruki osvajač grend slemova, Sten Vavrinka. I Švajcarac je imao svoju dozu povreda i operacija, te se već duže vreme muči da uhvati ritam i čini se da mu je konačno krenulo. Protivnik mu je takođe teniski podmladak, 18-godišnji italijanski supertalenat Janik Siner. Vavrinka, koji je stariji čak 16 godina ga je već pobedio ove godine na US Openu, ali mu nije bilo lako. Verujemo da će mu ovaj put biti lakše.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Xinhua)

POGLEDAJTE POSLEDNJU EPIZODU EKIPIZZE

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara