Đoković i Nadal razbesneli direktora turnira u Beču

Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera sveta, našli su se na udaru kritika zbog igranja egzibicionog meča u toku sezone. Đoković i Nadal trebalo bi da odigraju egzibiciju 24. oktobra u Kazahstanu, kako bi sakupili novac u humanitarne svrhe.

Srbin i Španac zbog toga neće moći da učestvuju na ATP turnirima te sedmice, u pitanju su takmičenja u Bazelu i Beču (oba iz serije 500), što je zasmetalo i čelnicima.

Direktor turnira u Beču Edvin Vejndorfer kritikovao ih je zbog lošeg rasporeda.

"Ne mislim da je dobro što se egzibicija igra tokom ATP turnira. Igrači su članovi Asocijacije teniskih profesionalaca. Postoji period između sezone, posle Završnog turnira u Lononu i tada svako može da igra", rekao je Vejndorfer.

Međutim, Novak i Rafa su dobili dozvolu predsednika ATP-a Krisa Kermoda i neće biti kažnjeni.

"Postoji dozvola direktora ATP-a Krisa Kermoda jer, prema pravilima, tokom ATP sezone ne smeju da se igraju egzibicije. Moramo to poštovati", dodao je direktor turnira u Beču.

Konkretno, pravilo glasi da igrač ne sme da igra egzibicioni duel tokom bilo koje nedelje u kojoj se organizuju masters 1.000 turniri, turniri iz serije 500 i Završni turnir u Londonu.

Da nisu dobili dozvolu Kermoda, bili bi sankcionisani jer bi napravili "krupan prekršaj koji šteti integritetu tenisa".

Događaj u Kazahstanu na kojem će učestvovati dodatno je interesantna jer, neučestvovanjem na nekom turniru niže kategorije, definitivno gubi prvo mesto na ATP listi. Njega će 4. novembra smeniti upravo Nadal.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво