JANKO TIPSAREVIĆ EMOTIVAN NA OPROŠTAJU: Ovakav kraj sam hteo...
Foto: Profimedia

OTVORENO

JANKO TIPSAREVIĆ EMOTIVAN NA OPROŠTAJU: Ovakav kraj sam hteo...

Tenis -

Iskusni srpski teniser Janko Tipsarević, nakon što je porazom u četvrtfinalu u Stokholmu odigrao poslednji ATP turnir, izjavio je da je maratonski meč sa Japancem Juićijem Sugitom pravi oproštaj.

Tipsarević je, kao mnogo puta tokom karijere, odigrao dramatičan i dug meč s rivalom, spasao devet meč lopti, ali je na kraju izgubio u taj-brejku trećeg seta od Sugite.

"Da sam birao način kako da završim karijeru, bilo bi ovako. Sve sam ostavio na terenu. Do kraja života pamtiću ovaj momenat", rekao je Tipsarević na terenu, a prenosi ATP.

Bivši svetski broj osam će sledećeg meseca zvanično prestati sa tenisom, i to u dresu Srbije na Završnom Dejvis kupu u Madridu.

U njegovu čast, organizatori u Stokholmu potrudili su se da mu puste video snimke iz 17-godišnje karijere.

"Borba s različitim emocijama će mi najviše nedostajati, oni leptirići u stomaku pre i posle meča. Ništa nije kao to... Uživao sam širom sveta, upoznao različite kulture i ljude. Ovaj način života definitivno te učini mentalno jakim", rekao srpski teniser.

Tipsarević, osvajač titule prvaka sveta u Dejvis kupu sa Srbijom, emotivno je doživeo oproštaj.

"Vidim da se trudite da me rasplačete (organizatori i publika). Osecam se srećno i ponosno, emocije su mi pomešane. Iako sam tužan što se opraštam, uzbuđen sam zbog novog poglavlja u karijeri", zaključio je Tipsarević.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track