Partizan u Lučanima izvodi najjači tim: Da se ne ponove Napredak, TSC i Voždovac

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.10.19. | 08:05

Savo Milošević ističe da ne razmišlja o Mančesteru, a Goran Stanić da se nada još jednom dobrom rezultatu protiv favorita

Ne sme Savo Milošević više ni da pomisli na rotacioni sistem. Kamoli da ga primeni. Svaki put kad je posle dobrih evropskih rezultata ove sezone – a bilo ih je – poželeo da malo odmori pojedince obilo mu se u glavu, zbog čega i sam najavljuje da će u Lučanima, u 12. superligaškom kolu (15.00, TV Arenasport 1), igrati najjači tim.

Daleko je, uostalom, četvrtak i dolazak Mančester junajteda u Beograd. Crno-bele zanima samo kako da osvoje tri boda na stadionu Mladosti i tako ne dozvole Crvenoj zvezdi da im još više pobegne, jer su dosad u prvenstvu grešili iskljuvo kad nisu bili svi nosioci igre na terenu (Asano, Suma, Sadik, Šćekić i Ostojić u Kruševcu, Tošić i Šćekić protiv TSC-a, a Sadik, Zdjelar i Miletić u sudaru sa Voždovcem).

Izabrane vesti

Kad se to ima u vidu postaje razumljivo što velikih izmena u odnosu na projektovanih 11 za susret sa Crvenim đavolima ne bi smelo da bude. Da ne bi bilo novog kiksa.
Poslednjih nekoliko dana sam razmišljao kako smo, ne znam ni sam, uspeli da imamo više problema u prvenstvu nego u Ligi Evrope“, obazriv je Savo Milošević od koga se očekuje da izvede najjači tim, predvođen Umarom Sadikom u špicu, pošto je Nigerijac pre dve sedmice odradio suspenziju.

Situacija na tabeli i činjenica da je Parni valjak dobio samo jedan od tri meča sa Lučancima prethodne sezone – baš onaj sa Miloševićem na klupi – ukazuje na dodatne mere opreza.
„Mladost  šest, sedam godina igra prepoznatljiv fudbal. Volim da ga nazovem „totalni fudbal“ zbog situacija „jedan na jedan“ preko celog terena. Ove sezone ništa se nije promenilo u filozifiji i igri uprkos odlasku Nenada Milovanovića. Znamo sa čime ćemo se suočiti. Nezgodna je Mladost na svom terenu, igra taj fudbal kao Lalatović, sa Radničkim, slično i u Vojvodini. Uspevali smo da izađemo na kraj sa njim. Nezgodno je prilagoditi se na nešto drugačije od ustaljenog, jer većina naših klubova igra isto, a pokazali smo u Evropi sposobnost da se prilagodimo različitim profilima i filozifijama“.

Da nije bilo kiksa u Humskoj protiv Voždovca prethodni mini-ciklus Partizana mogao bi se smatrati savršenim. Ovako, poraz od Zmajeva doveo je crno-bele u poziciju da imaju četiri boda manje od Crvene zvezde i da u svaki naredni superligaški meč ulaze pod dodatnim opterećenjem. Ovoga puta uveličanim saznanjem da je gostovanje u Lučanima zapravo generalna proba za spektakl jeseni i dolazak Mančester junajteda na Topčidersko brdo.
Zaista ne mislim o tome. Nemam u glavi bilo šta što se tiče Mančestera, samo utakmica sa Mladosti“, uverava Savo Milošević.

Osvajač Kupa Srbije umeo je u bliskoj prošlosti da se spotakne o Mladost. Samo u prethodnoj sezoni bilo je 0:0 u Beogradu, 1:1 u Dragačevu, kao i 2:1 u plej-ofu, ali ti rezultati pokazuju da Parni valjak mora da bude maksimalno obazriv. Doduše, ove sezone više bodova uzeo je u gostima. Preciznije rešeno, manje je grešio, te van Beograda ima kao kiks samo remi sa Napretkom, a slavlja u Inđiji, Novom Sadu, Ivanjici i Nišu.

Pritom je uspešan bio van svog stadiona na evropskim mečevima, poput onog u Kohans Kiju i Astani, a i u Moldeu je izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Sve to stavlja Partizan u ulogu favorita koja dobija na težini podsećanjem na tradiciju. Crno-beli su slavili na 20 međusobnih duela sa Lučancima, triput je bilo nerešeno (od toga dva pomenuta lane), a jednom se radovala Mladost.
Partizan iz utakmice u utakmicu igra sve bolj. Dosta je promenio igrački kadar u odnosu na prethodnu sezonu i sada je sve uigraniji, što pokazuju rezultati u domaćim takmičenjima i u Evropi. Mladost igra promenljivo, ali pobeda protiv Inđije u gostima daje nam pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Protiv Partizana u Lučanima smo pravili dobre rezultate, nadam se da će to biti i sada“, ističe Goran Stanić, šef stručnog štaba Mladosti.


SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

MLADOST – PARTIZAN, 15.00 (TV Arenasport 1)

Lučani
Sudija: Novak Simović.

Mladost (4-2-3-1): Zečević – Andrić, N. Milošević, Šatara, Leković – B. Milošević, Sekulić – Pavlović, Eliomar, Radivojević – Odita. Trener: Goran Stanić.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.


SRBIJA 1 - 12. kolo

Petak
Čukarički - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Rad 3:1 (1:0)
/Pavkov 6, Marin 39. penal, Gobeljić 76 - Perendija 66. penal/

Subota
15.00: (8,50) Mladost (4,70) Partizan (1,38) 
18.00: (1,50) Voždovac (4,00) Mačva (7,50) 
18.00: (2,70) Javor (3,10) TSC (2,75) 
18.00: (2,10) Proleter (3,10) Radnik (3,90) 
18.00: (1,35) Radnički Niš (5,30) Napredak (8,00) 
18.00: (1,65) Spartak (3,60) Inđija (6,00)

*Kvote su podložne promenama

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTOMN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara