Atalanta nikad neće biti “italijanski Lester“, znamo da je Juventus sam sebi jedini rival za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.19. | 15:11

Đan Pjero Gasperini odgovorio na reči Fabija Paratićija

Atalantin uspon u poslednje tri godine doveo je na kraju prošle sezone do svojevrsnog uspeha i direktnog plasmana u Ligu šampiona ispred klubova poput Milana, Rome, Intera, Lacija...

Popularna Boginja provincije postala je simbol borbe “malih“ klubova u vreme kada se u fudbalu vrte basnoslovne sume novca. Zbog toga se Atalanta često upoređuje s Lesterom koji je i dalje primer kako nisu potrebne ogromne pare da bi se bio šampion u ligi kakva je ona engleska.

Izabrane vesti

O tome je nedavno pričao i sportski direktor Juventusa Fabio Paratići, kada je pohvalio rad tima iz Bergama i istakao da bi Atalanta mogla da postane “italijanski Lester“. Međutim, trener Atalante Đan Pjero Gasperini našao se gotovo uvređenim ovakvim Paratićijevim stavom i decidno poručio da Atalanta nikada ne može da napravi ono što su Lisice...
“Ono što je Lester uradio verovatno se nikada više neće ponoviti nigde u svetu. Zato je to bajka. Znam da je Paratići hteo da nas pohvali, ali i on zna da je jedini protivnik Juventusa u trci za titulu upravo Juventus“, oštro će Gasperini.

Čudotvorac i glavni uzrok zašto je Atalanta poslednjih sezona u vrhu Serije A kaže da ga priče o poređenju s Lesterom uopšte ne zanimaju.
“Naši ciljevi su potpuno drugačiji i vrlo konkretni. Mi želimo da preživimo i to je prvi korak ka odlasku na vrh. Da me neko sada pita da li bih uzeo treće mesto na kraju sezone, ne bih mu potvrdno odgovorio“.

On tvrdi da Atalanta ne može da se takmiči sa mnogo bogatijim klubovima i da je zato nogama čvrsto na zemlji.
“Znamo da ne mogu plate da izađu na teren i dobiju utakmice. Ali, finansijski aspekt je krucijalan, jer mi kao klub smo primorani da prodamo igrača za 20.000.000 ili 25.000.000 evra, kada nam te pare neko ponudi. U italijanskom fudbalu nema meritokratije, pa tako sve i da tri godine zaredom budemo treći na kraju sezone, to neće smanjiti jaz između nas i bogatih“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara