ZVEZDA SE KOCKALA, PA NA KRAJU SLAVILA: Uspela generalka crveno-belih pred meč u Londonu sa Totenhemom! (VIDEO)
Foto: Starsport

ling long SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA SE KOCKALA, PA NA KRAJU SLAVILA: Uspela generalka crveno-belih pred meč u Londonu sa Totenhemom! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Rad sa 3:1, u utakmici 12. kola Super lige Srbije.

Zvezda je povela u šestom minutu golom Milana Pavkova, koji je natrčao na loptu koju je prethodno odbranio golman gostiju Dušan Marković posle šuta Tomanea.

Domaći su udvostručili prednost u 39. minutu golom Marka Marina iz diskutabilnog jedanaesterca. Sudija Djordje Maksimović dosudio je penal pošto je procenio da je golman gostiju zakačio Milana Rodića, iako ga je ovaj preskočio.

U 65. minutu dosudjen je penal za Rad, pošto je golman Zvezde Zoran Popović srušio Darka Bjedova u šesnaestercu. Gol je postigao Milan Perendija.

Konačan rezultat postavio je Marko Gobeljić u 76. minutu, posle dodavanja Marka Marina.

Zvezda je ostvarila 10. pobedu u prvenstvu i prva je na tabeli sa 30 bodova, ali i utakmicom manje.

Rad je pretrpeo deveti poraz i pretposlednji je na tabeli sa sedam bodova.

Zvezdu već za četiri dana očekuje meč u Londonu sa ekipom Totenhema u okviru Lige šampiona.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

76. minut - GOOOOOL! Gobeljić!

73. minut - Dobra prilika za Zvezdu. Pokušao je rezervista Van la Para, ali je Popović odlično skratio ugao.

67. minut - GOOOOOL! Perendija za nadu gostiju!

65. minut - PENAL ZA RAD!

55. minut - Uvodnih desetak minuta drugog poluvremena protiču u laganijem ritmu. Zvezda želi treći gol ne bi li stavila tačku na meč, a Rad kao da se predao.

Počeo je drugi deo igre!

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

39. minut - GOOOOOOL! Marin sa penala!

38. minut - PENAL! Golman Marković obara Rodića, sudija pokazuje na najstrožu kaznu.

37. minut - Probao je garsija sa ivice šesnaest, ali Marković hvata živu loptu.

36. minut - Nova prilika za Zvezdu. Probao je Pavkov glavom posle kornera, ali lopta ide preko gola!

25. minut - Nova odlična prilika za goste, ali je napadač Rada loše primio loptu kada je to bilo najpotrebnije, pa su mu štoperi Zvezde oduzeli istu.

foto: Starsport

19. minut - Busnić je zahvatio loptu na prvu posle centaršuta Miloševića sa par metara od gola, ali lopta ide pored desne stative. Odlična prilika za goste.

13. minut - Nova prilika za Pavkova. Probao je na pas Marina, ali loše je ovog puta zahvatio loptu.

6. minut - GOOOOOL! Pavkov pogađa posle pokušaja Tomanea. Opalio je Milan sa ivice šesnaest na prazan gol Rada i nije mu bilo teško da pogodi.

4. minut - Odlična prilika za Rad, sam je ostao napadač sa Banjice u petercu domaćina, ali nije lepo zahvatio loptu, pa je tako propala odlična prilika za goste.

Utakmica je počela!

Veliki broj navijača Crvene zvezde slikao se danas ispred trofeja prvaka sveta iz 1991. godine, a među njima bila je Zvezdina legenda Vladimir Petrović Pižon.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić – Kanjas, Jovančić - Garsija, Marin, Vulić – Pavkov. REZERVE: Vasiljević, Degenek, Ivanić, Babić, Petrović, Simić, La Para.

RAD: Marković – Milošević, Nikolić, Perendija, V. Trifunović – Stjepanović, Petrović - Živković, Busnić, Ilić – Bjedov. REZERVE: Mićanović, Tanović, Roganović, Kasalica, Bašanović, M. Trifunović, Riznić.

Sudija: Milan Šutulović.

foto: Kurir

Domaćini su tokom pauze radili sa manjim brojem igrača od uobičajenog, zbog reprezentativnih nastupa, a neki su pauzu iskoristili kako bi sanirali povrede. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da će protivnik u ovaj meč ući rasterećeno, da ima kvalitet, kao i da je jako bitno da se u domaćem šampionatu ostvaruju pobede:

’’Posle kratke pauze ponovo se vraćamo obavezama u domaćem prvenstvu. Prva prepreka je ekipa Rada koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača. Promena trenera je značila ’’građevinarima’’, a moj kolega Radojičić je i prošle sezone radio odličan posao sa ekipom Proletera koja je prošle sezone bila hit prvenstva. Bodovni saldo nije ispratio Radove dobre igre, ali siguran sam da će i to vremenom doći. Dolaze na Marakanu da odigraju jednu dobru, rasterećenu utakmicu. Imaju skup jako iskusnih i dobrih igrača, internacionalaca i povratnika u naš fudbal. Očekujem lepu utakmicu i bez obzira što je radni dan pozvao bih što više navijača da dođu na tribine i naprave sjajnu atmosferu. Mi smo jedna duša i srce i sigurno je da bez njih nismo isti. U narednom periodu imamo dosta utakmica. U domaćem prvenstvu svaki bod je bitan, a napomenuo sam da je osvajanje šampionske titule naš prioritet i daćemo maksimum da sutra odigramo dobru utakmicu.’’

Meč 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Rada igra se sutra, u petak 18.oktobra 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track