Fudbal

Prosinečki ostaje selektor BiH i u baražu

Prosinečki ostaje selektor BiH i u baražu
Foto: Anadolija/Arhiva | Prosinečki ostaje selektor BiH i u baražu

Robert Prosinečki ostaje selektor fudbalera Bosne i Hercegovine do kraja kvalifikacionog ciklusa, odlučili su čelnici Fudbalskog saveza BiH.

Izvršni odbor FS BiH održao je hitan sastanak na kojem je donesena odluka da Prosinečki ostane na klupi reprezentacije.

Podsjetimo, Prosinečki je nakon poraza u Jermeniji (4:2) prije nekoliko mjeseci podnio ostavku koju Izvršni odbor NS BiH nije usvojio, a očigledno se stav među članovima rukovodećeg tijela saveza nije promijenio ni nakon što je porazom u Grčkoj (2:1) reprezentacija BiH ostala bez plasmana na EURO kroz kvalifikacije.

Izvršni odbor NS BiH u petak je donio zaključak da Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža koji će biti odigran u martu 2020. godine.

"Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NS BiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO NS BiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednjih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine", navodi se u zaključcima IO FS BiH.

Jedan od zaključaka je i da će plan Prosinečkog biti dostavljen Izvršnom odboru, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020. godine.

Reprezentacija BiH će plasman na Evropsko prvenstvo tražiti kroz baraž Lige nacija, a do kraja kvalifikacija odigraće susrete protiv Italije u Zenici i u Vaduzu protiv Lihtenštajna.

Prosinečki će voditi ekipu sa klupe na tim duelima, a upitno je da li će i nakon toga ostati selektor BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije