Nova vest
Fudbal

Petak, 18.10.2019.

14:23

Vraća se Kilijan Mbape

Jedan od najboljih napadača sveta Kilijan Mbape vraća se na teren posle tronedeljne pauze.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Vraća se Kilijan Mbape
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Napadač Pari Sen Žermena će biti u sastavu za duel sa Nicom u petak veče u Ligi 1.

Mbape je odigrao samo 30 minuta u poslednjih šest utakmica PSŽ zbog problema sa zadnjom ložom.

Njega je trener Tomas Tuhel uvrstio u sastav od 19 igrača za put na Azurnu obalu.

Mbape je postigao dva gola u šest nastupa u svim takmičenjima ove sezone, a na teren se vraća u idealnom trenutku za Tuhela.

U prvih devet kola francuske lige PSŽ ima dva poraza, i ne dominira kao prethodnih sezona, pa bi večerašnje (20.45) gostovanje Nici moglo da bude zanimljivo. Ipak, Sveci su mnogo jači, a kvota na dvojku je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Nica - PSŽ.

Nemački trener ne može da računa na svoju prvu zvezdu Nejmara da Silvu zbog povrede prilikom nastupa za Brazil.

Tuhel od početka sezone nijednom nije mogao da istovremeno računa na Nejmara, Mbapea i Edinsona Kavanija, koji je takođe sve bliži povratku na parket.

To je iskoristio Mauro Ikardi, pozajmljeni napadač Intera, koji je pred reprezentativnu pauzu prvi put bio starter za PSŽ i postigao gol u pobedi nad Anžeom od 4:0.

Povratkom 20-godišnjeg Mbapea, najboljeg strelca Lige 1 prošle sezone (33 gola, ukupno 39 u sezoni na 43 meča), Argentinac će verovatno opet na klupu.

PSŽ je lider šampionata sa dva boda više od Nanta, a meč sa Nicom će biti idealna prilika za Mbapea da uđe u takmičarski ritam pred gostovanje "Svetaca" belgijskom Klub Brižu u Ligi šampiona u utorak.

Mbape u tri nastupa protiv Nice nije postigao nijedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve