Peti Forum naprednih tehnologija biće podeljen u tri tematska dela. Oni će se održavati u oktobru i novembru 2019. godine, ali i u martu 2020. godine.

U prvom delu foruma, od 22. do 25. oktobra, biće održani specijalizovani Sajam zapošljavanja i   profesionalne  orijentacije, kao i Sajam obrazovanja u Oficirskom domu. A naučna konferencija TELSIKS 2019, na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Drugi deo Foruma – 28. novembra. Biznis forum sa temom ekonomije i naprednih tehnologija i panel o budućnosti pametnih gradova, okupiće stručnjake u  Regionalnoj privrednoj komori Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga.

U okviru otvaranja i prezentacije Naučno-tehnološkog parka, u trećem delu Foruma tokom marta 2020. godine , biće nekoliko izložbi. Izložba firmi i obrazovnih institucija. Tradicionalna izložba proizvoda nekadašnjeg giganta EI u novom muzejskom prostoru. Kao i dodala nagrada  za rad u oblasti naprednih tehnologija, u novom prostoru  Naučno-tehnološkog parka.

Prijem u Gradskoj kući

Forum naprednih tehnologija

Foto – www.ni.rs

I u Gradskoj kući u Nišu najavljen je peti Forum naprednih tehnologija. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je značaj ovog foruma kao promotera IT sektora. A ovaj sektor od posebnog je značaja za razvoj grada.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga,  Elektronskim i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiKAT, peti put organizuju ovaj Forum.