Vučić zatražio od EU: Molim da kažete jesmo li mi Srbi trovali Albance antraksom ili novičokom

Predsednik Srbije uputio pismo Maji Kocijančič, portparolki visoke predstavnice EU, sa zahtevom da javnosti kaže da li su Srbi trovali Albance.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

12:29

Vučić zatražio od EU: Molim da kažete jesmo li mi Srbi trovali Albance antraksom ili novičokom
Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Uveren sam da posle nekoliko dan budnog praćenja afere 'trovanja' u Prištini, imate zaključak o tome šta se tačno dogodilo. Zato Vas molim da celokupnoj javnosti kažete jesmo li mi Srbi trovali Albance antraksom, novičokom, ili nekim težim otrovom", napisao je, između ostalog, Vučić na svom nalogu na Tviteru.

"Ako to slučajno nije istina, molim Vas da javno kažete ko su prevaranti koji su tu laž smislili", dodao je on, a isto pitanje postavio je i na engleskom jeziku. Podsetimo, nakon što je počelo brojanje glasova pristiglih iz centralne Srbije nakon vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, dvanaest službenika Centralne izborne komisije ustvrdilo je da je otrovano prilikom dodirivanja koverti iz Srbije.

Oni su hospitalizovani u Klinici za infektivne bolesti, ali analize nisu pokazale nikakve tragove otrova. Zatim su pušteni kući a zvaničnici kažu da su analize poslali u inostranu laboratoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: