18. oktobar  2019. 12.23  →  19.37 | Izvor: RTV, Dnevnik

Novosadska skupština o rebalansu budžeta

NOVI SAD -

Posle svečane sednice na kojoj su proglašeni dobitnici Oktobarske nagrade i Novembarske povelje, poslanici Skupštine Grada Novog Sada na novoj sednici razmatraju rebalans budžeta.

video icon

Drugi ovogodišnji rebalans trebalo bi da utvrdi gradski budžet za ovu godinu na oko 30,1 milijardi i da, između ostalog, obezbedi dodatnih 250 miliona dinara namenjenih održavanju puteva u gradu.

Novi gradski budžet veći je dva odsto, odnosno oko 590 miliona dinara, u odnosu na važeći. Osnovni razlog za novo usklađivanje računa gradske kase je najavljeno povećanje zarada zaposlenih u javnom sektoru, ali i odobreno povećanje maksimalnog broja zaposlenih u gradskom sistemu. Kako je navedeno u obrazloženju, izmenjeni su i određeni programi gradskih uprava, preduzeća i ustanova u skladu sa stanjem na terenu. Tako bi, između ostalog, ukoliko vladajuća koalicija danas potvrdi, JGSP "Novi Sad" trebalo da dobije još 100 miliona dinara subvencija za nabavku goriva.

Šest tačaka dnevnog reda današnjeg zasedanja bavi se stambenom podrškom kojom Grad namerava da obezbedi krov nad glavom socijalno ugroženim kategorijama građana. Tu su i neizbežni urbanistički planovi, a izmene su predviđene i za tri plana generalne regulacije. Na dnevnom redu naći će se i predlog o zabrani plastičnih kesa u trgovinama od 1. januara 2021. godine.

Novosadske odbornice i odbornici glasaće i o raspisivanju javnog konkursa za direktora "Zoohigijene i veterine".

 

Srodne vesti