SRBI U PANICI POSLE UPADA ROSU: Kfor i KPS patroliraju Kosovskom Mitrovicom
Foto: Profimedia

Burno

SRBI U PANICI POSLE UPADA ROSU: Kfor i KPS patroliraju Kosovskom Mitrovicom

Politika -

Sličan scenario viđen je i prošle godine kad tzv. Kosovo nije uspelo da postane član Interpola 21. novembra 2018. godine, te da su dva dana kasnije specijalne jedinice pod punom ratnom opremom bile na ulicama Kosovske Mitrovice

Dan nakon upada jedinica ROSU na sever Kosova i Metohije narod na KiM i dalje strahuje od novih intervencija kosovske policije, jer su patrole Kfora i KPS juče bile raspoređene po svim delovima Kosovske Mitrovice.

Kako reporter Kurira saznaje s lica mesta, Srbi koji žive u Kosovskoj Mitrovici i dalje strahuju za svoju bezbednost jer je grad pun policije, te smatraju da može doći do novih hapšenja.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je upad ROSU na sever Kosova i Metohije demonstracija sile i zastrašivanje nevinih ljudi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

- Slati više od 100 naoružanih specijalaca za hapšenje dva čoveka govori u prilog činjenici da smo juče pretrpeli institucionalno nasilje prema Srbima na Kosmetu.

Sličan scenario viđen je i prošle godine kad tzv. Kosovo nije uspelo da postane član Interpola 21. novembra 2018. godine, te da su dva dana kasnije specijalne jedinice pod punom ratnom opremom bile na ulicama Kosovske Mitrovice.

Tada su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, a pokušali su da eliminišu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića - naveo je Simić. Podsetimo, juče je uhapšen Rade Basara, pripadnik KPS, Vasilije Bojić je uhapšen pa pušten, a traga se za Željkom Bojićem.

Kurir.rs / K. V. - Z. Š.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track