Gadgets

Samsung razmatra Ultra Thin Glass za svoj naredni fleksibilni telefon

Samsung razmatra Ultra Thin Glass za svoj naredni fleksibilni telefon
Foto: N.N. | Samsung razmatra Ultra Thin Glass za svoj naredni fleksibilni telefon

Plastična zaštita za ekran na Galaxy Fold modelu je mekana i lako se grebe, a sada ET News izvještava da Samsung razmatra da zamijeni plastični polimer Ultra Thin Glass (UTG) materijalom na svom narednom fleksibilnom telefonu, koji se očekuje početkom naredne godine.

UTG je tanak svega 0.1 milimetar i težak je za proizvodnju, što cijenu održava u gornjem segmentu. Međutim, Ultra Thin Glass izgleda mnogo bolje nego polimid i trebalo bi da bude otporniji na ogrebotine (mana je što će biti podložniji lomljenju nego plastični ekran).

Dolazeći Samsungov fleksibilni telefon se, prema navodima, savija kao preklopni (clamshell) modeli a ne horizontalno poput Samsungovog prvog savitljivog modela. Očekuje se da će novi telefon biti pristupačniji, ali ne i jeftin i koštaće oko 1500 dolara (naspram 1980 dolara koliko košta Fold). Uređaj će biti i kompaktniji, sa veličinom ekrana od 6.7 inča.

Izvještaji sugerišu da će Samsung koristiti staklo kompanije SCHOTT AG, koje koristi proces koji implementira DOWOO INSYS i navodno je 4-5 godina ispred konkurencije, prema navodima industrijskih insajdera.

Očekuje se da će Samsung svoj drugi fleksibilni telefon predstaviti tokom prvog tromjesečja naredne godine. Kompanija bi, doduše, mogla odustati od Ultra Thin Glass rješenja ukoliko materijal ne zadovolji zahtjeve ili ga ne bude dovoljno u proizvodnji.

(ET News)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije