17. oktobar  2019. 16.04  →  18.08 | Izvor: Tanjug, RTV

U Voši optimisti pred derbi protiv Čukaričkog

NOVI SAD -

U premijernom meču 12. kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Čukaričkog u Beogradu. Očekivanja sportske javnosti su da će ovo biti izuzetno zanimljiv i neizvestan meč, s obzirom na to da će se sastati dve ekipe koje ove sezone imaju ambiciju da izbore plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Samim tim, nijednom timu neće biti lako da dođe do pobede, ali atmosfera i optimizam u redovima „stare dame“ nagoveštavaju da bi Voša i na ovom gostovanju mogla da nastavi sa uspešnim rezultatima ove jeseni. Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić ističe da ova utakmica ima izuzetnu važnost za crveno-bele i poziva navijače da podrže ekipu u Beogradu.

"Predstoji nam utakmica protiv tima koji je u samom vrhu tabele, ali naš trener i igrači, uz podršku naših navijača, već su pokazali da i sa takvih gostovanja umeju da se vrate sa dobrim rezultatom. Uopšte ne sumnjam u to da će naša ekipa i protiv Čukaričkog prikazati maksimalno zalaganje i borbenost, a uz podršku naših navijača, koje i ovom prilikom pozivam da dođu i pomognu svom timu, verujem da možemo do pobede", izjavio je Gajić.

Optimista pred meč u Beogradu je i šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović.

"Očekuje nas možda i najteža utakmica ove sezone. U tom klubu sam proveo godinu i po dana i mogu slobodno da kažem da je to jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji, predvođen čovekom koji uvek ispunjava sve želje igrača i zato su oni tamo prezadovoljni. Međutim, isti takav slučaj je i u Vojvodini, gde Vojislav Gajić nama obezbeđuje sve ono što nam je potrebno za kvalitetan i nesmetan rad. Atmosfera u našim redovima je odlična, na treningu se čuje galama i igrači odlično treniraju", istakao je Lalatović, dodavši da na ovom meču zbog kartona neće moći da računa samo na mladog reprezentativca Mladena Devetka (20), dok su svi ostali fudbaleri spremni i u konkurenciji za tim.

Na poziciji levog beka, Devetka će najverovatnije zameniti Nemanja Vučić (23), koji je i tokom poslednje prijateljske utakmice protiv Breše pokazao da je u dobroj formi i da ima izuzetan potencijal.

"Mislim da će u Beogradu biti jedna tvrda i teška utakmica, u kojoj iskustvo ili eventualno neki potez pojedinca mogu da presude. Čukarički ima odličan tim, a posebno bih izdvojio Bogosavca, koga poznajem lično i koji je, po mom mišljenju, više puta pokazao da je najbolji levi bek u Srbiji. Međutim, bez obzira na to, ići ćemo na pobedu. Atmosfera u timu je odlična, svi smo „zategnuti“ i jedva čekamo da utakmica počne", izjavio je Vučić.

Puškarić: Duel protiv Vojvodine odlučuju nijanse

Fudbaler Čukaričkog Darko Puškarić rekao je da se oporavio od povrede trbušnog mišića i da spremno dočekuje meč protiv Vojvodine.

Čukarički je u Superligi svih pet mečeva kao domaćin rešio u svoju korist, baš kao i Vojvodina na gostujućim terenima, a Puškarić je rekao da očekuje vrlo zanimljiv susret protiv bivšeg kluba.

"Odlučiće disciplina i koncentracija. Igramo slično, napadački, mislim da će nijanse prevagnuti. Isto tako, smatram da ni jedan tim neće dominirati tokom čitavog meca. Nama mnogo znači činjenica da smo neke od prethodnih mečeva dobijali u finišu, ali isto tako znali smo i da odbranimo rezultat kad je trebalo. Protiv Vojvodine ćemo igrati pod većim pritiskom, tabela sve govori o kvalitetu Novosađana", izjavio je Puškarić za klupski sajt.

Meč između Čukaričkog i Vojvodine igra se sutra od 18 sati na Banovom brdu.

Tagovi