');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

CarGo: Oduzimanjem kombija za osobe sa invaliditetom oduzima se nada

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić izjavio je da među osobama sa invaliditetom vlada velika zabrinutost zbog pretnji gašenja CarGo-a i oduzimanja CarGo kombija za osobe sa invaliditetom od strane gradskih organa, a po urgenciji predstavnika pojedinih taksi udruženja.

car go vozila za osobe sa invaliditetom Foto: Promo
car go vozila za osobe sa invaliditetom

- Razumem strah ovih nedužnih ljudi. Mislili su da im je jedan problem rešen, a sada neko želi da im oduzme jedno olakšanje u životu. Osobe sa invaliditetom, osim CarGo kombija, nemaju nijednu bezbednu i efikasnu alternativnu. Zbog toga, svaki oduzeti CarGo predstavlja i oduzeto pravo na jednakost - kazao je Vučić.

Vučić je poručio osobama sa invaliditetom i članovima udruženja da će CarGo nezadovoljstvo probati da kanališe kroz institucije, a da za sada nema potrebe za organizovanjem protesta protiv taksi kartela u Beogradu. 

- Lično sam zahvalan, ali i zabrinut zbog hiljada poruka i zahteva osoba sa invaliditetom da organizuju protest nezadovoljstva u Beogradu. Međutim, verujem da će institucije i donosioci odluka uraditi svoj deo posla. U Srbiji živi više od 700.000 osoba sa nekim oblikom invaliditeta i prosto je neverovatno da neko ovim ljudima želi da oduzme nešto što im toliko znači - rekao je Vučić. 

Pročitajte još

Vučić se zahvalio i Evropskoj uniji i dodao da CarGo nastavlja da borbu za građane vodi kroz institucije, te navodi da spremaju različite pravne inicijative i krivične prijave, poput one koju su podneli juče protiv organizatora protesta taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk.

- Pre nego što institucije reaguju, zamolili bismo taksiste u Beogradu da prestanu da pljuju po kombijima za osobe sa invaliditetom. Da li to rade iz obesti ili po nalogu, ne znamo, ali molimo ih da prestanu. Prestanite i da izigravate paradržavu i nasilno skidate tablice sa CarGo kombija. Dokazi za ovakvo vandalsko ponašanje naći će se pred institucijama, a svakome ko ovakve i slične postupke planira ili realizuje, neka je na čast - poručio je Vučić.

Pročitajte još

Vučić je najavio da će se u petak susresti i sa Nacionalnom organizacijom za retke bolesti Srbije, krovnom organizacijom 24 udruženja građana, kako bi saslušali njihove potrebe, smirili tenzije i u narednom periodu sproveli planirane zajedničke aktivnosti.