Beograd domaćin američkih privrednih komora iz cele Evrope 1Foto: BETA/MILOS MISKOV

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) saopštila je da je od danas do 19. oktobra Beograd domaćin američkih privrednih komora iz cele Evrope.

Na poziv AmCham, organizacija Američkih privrednih komora u Evropi (ACE) izabrala je da svoju godišnju evropsku konferenciju održi u Beogradu, navedeno je u saopštenju i istaknuto da AmCham želi da predstavi Srbiju kao atraktivnu investicionu destinaciju za američke kompanije.

„Kao aktivna članica mreže AmChamova u Evropi, uspeli smo da dovedemo rekordan broj direktora evropskih AmChamova u Beograd. Ovoj značajnoj evropskoj poslovnoj mreži, koja zastupa 16.500 kompanija sa više od 4,2 miliona zaposlenih, predstavićemo potencijale za investiranje i razvijanje poslovanja sa tržištem Srbije“, izjavila je predsednica Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji Jelena Pavlović.

Ona je istakla da je deo Evrope u kome je smeštene Srbija vrlo interesantan američkim, ali i drugim multinacionalnim kompanijama, što se ogleda i u dobrim rezultatima u privlačenju investicija.

„Stimulisanje domaćih i stranih investicija je naša misija, a to jedino može da se postigne reformama za unapređenje poslovne klime. U Srbiji smo snažan glas poslovne zajednice za unapređenje uslova poslovanja i izgradnju institucija, a u inostranstvu se trudimo da sve uspehe u takvim unapređenjima, kao i sve prednosti Srbije kao investicione destinacije predstavimo potencijalnim investitorima“, naglasila je Pavlović.

Konferencija će omogućiti razmenu najboljih praksi među organizacijama članicama, načinima na koje druge zemlje rešavaju izazove u poslovnoj klimi, unapređuju rad državne uprave, ali i doprinose razvoju i zadržavanju talenata i smanjenje njihovog odliva.

Američke privredne komore u Evropi predstavljaju mrežu akreditovanu od strane najveće poslovne asocijacije na svetu – Privredne komore Sjedinjenih Država iz Vašingtona, koja ima više od tri miliona kompanija članica.

Osnovane su 1963. godine i funkcionišu kao krovna organizacija za 45 Američkih privrednih komora (AmCham) u 43 države širom Evrope i Evroazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari