');
Najnovije vesti
Blic Vesti Vojvodina

Mirović: Bespovratna sredstva za proizvodnju vina, rakije i piva u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

igor mirovic Foto: Blic / RAS Srbija
igor mirovic

Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

- Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini - kazao je predsednik Mirović.

Uručivanje ugovora
Foto: Blic / RAS Srbija
Uručivanje ugovora

- Ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće iz godine u godinu povećavati finansijska sredstva, da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije - dodao je Mirović.

Pripremamo budžet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što smo zatekli 2016. godine, i ta razlika uneta je u tkivo ekonomskog razvoja AP Vojvodine, istakao je predsednik Mirović.

Pročitajte još

- Po prvi put, Pokrajinska vlada ove godine uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima. Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu - kazao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.