Medvedev i na Kalemegdanu, planirano obraćanje u parlamentu

S. S. R.

17. 10. 2019. u 10:00

Zgusnut raspored tokom subotnje posete Srbiji predsednika Vlade Rusije

Медведев и на Калемегдану, планирано обраћање у парламенту

Foto Tanjug

PREMIJER Rusije Dmitrij Medvedev dolazi u petak u jednodnevnu posetu Srbiji prilikom koje će razgovarati sa našim državnim vrhom, prisustvovati Prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019", govoriti u parlamentu, položiti vence na spomenik "Smrt fašizmu, sloboda narodu" na Kalemegdanu...

Drugi čovek Rusije stiže u Beograd povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra 1944. On će u društvu predsednika Aleksandra Vučića prisustvovati svečanoj akademiji u čast stradalih, gde će biti prikazan film o zajedničkoj borbi dva naroda u Drugom svetskom ratu.

Medvedev u Beograd dolazi u trenutku kada se u priču o rešavanju kosovskog pitanja aktivnije uključio Vašington, imenovanjem specijalnog američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela. Očekuje se da predsedik Vlade Rusije potvrdi čvrstu podršku Moskve očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije. Ova tema sigurno će dominirati prilikom tet-a-tet razgovora sa premijerkom Anom Brnabić i prvim čovekom Srbije Vučićem.

Baš kao i pre deset godina, kada se kao predsednik Rusije obratio poslanicima, Medvedev će na posebnoj sednici parlamenta, u prisustvu državnog vrha Srbije i diplomatskog kora, ponovo održati govor. Prilikom obraćanja pre deceniju, on je govorio o hrabrom otporu fašizmu, koji nisu pružile ni mnogoljudnije zemlje.



U planu posete je i polaganje venaca na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu. Medvedev će cveće za pale borce ostaviti i na monumentu na Kalemegdanu, a zatim će pozdraviti i građane.

U delegaciji Rusije su i ministri koji će sa kolegama iz Srbije potpisati sporazume.


HOR "ALEKSANDROV" NA TRGU

ANSAMBL Crvene armije "Aleksandrov" održaće 20. oktobra u Beogradu svečani koncert povodom 75-godišnjice oslobođenja prestonice. Čuveni orkestar nastupiće na Trgu republike u 12.30. Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Savesni Naprednjak - EU !

17.10.2019. 11:03

Eto, vidite... lepo sam ja juče rekao, bolje da ne ljute Gospon. Vučića ili će biti GOVOR! E, pa sad im je đavo kriv!

Miso.Pec

17.10.2019. 11:53

Rusija i njena crvena armija oslobodili su celu Evropu,položili milione mladih života za slobodu Evropskih naroda pa im Evropa sada vraća uvodjenjem sankcija.Srbija i Srpski narod poštuju Rusiju i sve njene žrtve.

Tvrtko

17.10.2019. 13:38

hoce li, pored metro linije, da ga upoznaju i sa gondolom?mogle bi neke osobe i kartu za iste da mu podele...