Vesti

0

Zelenović: Oko Vučića se steže obruč, izbori moraju da budu pošteni

Autor: SA

Izvor: Beta

Zelenović: Oko Vučića se steže obruč, izbori moraju da budu pošteni

Izvor: Foto: Beta/Miloš Miškov

"Više ne može da prevari ni strance, tu je sve potpuno jasno. Nema šanse da budu održani izbori a da ne budu pošteni. Siguran sam u to jer smo mi sad u jednoj tako dramatično važnoj tački u kojoj ko zna šta može da se desi", rekao je Zelenović koji je i gradonačelnik Šapca, za novi broj nedeljnika Vreme.

Prema njegovim račima, "da li će to biti kad neko ponovo, kao u onom Toplom Dolu, za cevi planinske reke i li se neko s nekim zakači zbog nepravde na pijaci, ili da dočekamo 4. novembar da vidimo da li je Siniša Mali plagijator ili nije".

"Sve može da bude iskra koja će zapaliti vatru. Mislim da je to svima jasno", rekao je Zelenović.

On je rekao da ne očekuje da ova vlast nekakvim magičnim štapićem počne da gradi institucije "koje je za sedam godina uspela da uništi".

"Ovo nije stvar koja se tiče njih, da se oni pitaju, oni ne bi ništa uradili i bilo bi, može biti, samo gore od ovoga. Govorim o dva procesa koji se sad dešavaju u Srbiji i koji će ih nužno naterati da se to uradi", rekao je Zelenović.

Prvi je, kako je objasnio, što su krenuli protesti po Srbiji od decembra prošle godine i koji još traju, a "mi smo kroz taj proces uspeli da od različitih zahteva, a bilo ih je stotine, dođemo do samo jednog: da se u Srbiji slobodno glasa". "To je jedini zahtev koji traži ona Srbija koja protestvuje", naglasio je Zelenović.

On je naveo da je druga činjenica da prema istraživanjima oko milion i po ljudi neće da učestvuje na izborima jer veruju da je u ovom trenutku besmisleno ići na bilo kakve izbore ne želeći da budu prevareni i opet zloupotrebljeni.

"Sve je potpuno jasno: ovakvi izbori, bez učešća opozicije i bez učešća milion i po glasača neće sutra moći da dovedu legitimne predstavnike građana koji će moći o bilo čemu ozbiljnom da odluče. Pa ni o Kosovu. A to je tema nad temama, koja najviše zaokuplja predstavnike Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država", naglasio je Zelenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR