Automobil na Limanu udario majku i dete na biciklu

Osmoro je povređeno u ukupno sedam udesa na ulicama Novog Sada i prigradskih naselja.
Automobil na Limanu udario majku i dete na biciklu
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže portparolka novosadske Hitne pomoći dr Ivana Ramović, prva intervencija bila je oko 11:20h na Bulevaru kneza Miloša na Novom naselju, gde je 69-ogodišnja žena oborena dok je išla peške. Zadobila je kontuzionu povredu butine, a nakon zbrinjavanja je prevezena u Urgentni centar.
 
Desetak minuta kasnije lekarska ekipa intervenisala je na uglu Zmaj Jovine i Dobrovoljačke ulice u Kaću. Tu je oboren 61-ogodišnji biciklista, koji je zadobio kontuziju dela grudnog koša i levog ramena. Nakon zbrinjavanja je prevezen u Urgentni centar, dodaje dr Ramović.
 
Pola sata kasnije je 23-ogodišnji pešak oboren u Radničkoj ulici. Sa lakšim telesnim povredama je prevezen u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje.
 
Sat vremena nakon prvog, novi udes dogodio se u Kaću, na uglu Moše Pijade i Petra Drapšina. Oboren je 64-ogodišnji biciklista, koji je zadobio prelom dela skočnog zgloba i kontuziju levog ramena. Lekarska ekipa ga je zbrinula i prevezla u Urgentni centar.
 
Oko 15 časova je 10-ogodišnji dečak oboren sa bicikla na uglu Carice Milice i Slavka Rodića u Futogu. Sa kontuzijom glave je zbrinut na licu mesta, a potom prevezen u Dečiju bolnicu.
 
Nešto nakon 17 časova dogodio se udes na kružnom toku u Veterniku. Oborena je 46-ogodišnja žena, koja je kao pešak zadobila lakše telesne povrede, zbog kojih je dalje zbrinuta u Urgentnom centru.
 
Automobil je udario majku i dete na biciklu nešto pre 18 časova na uglu Narodnog fronta i Šekspirove ulice, dodaje naša sagovornica. Četvorogodišnje dete je pregledano na licu mesta, konstatovana je povreda glave, a lekarska ekipa je mališana prevezla u Dečiju bolnicu. 
 
Nakon zbrinjavanja deteta je pregledana i zbrinuta 41-ogodišnja majka, koja je s kontuzijom karlice prevezena u Urgentni centar.
  • deda Vlada

    20.10.2019 13:05
    pešaci
    U zadnjih par godina sam bio svedok da je policajac samo jednom zaustavio pešaka koji prelazi (pretrčava iz zaleta) i kaznio ga. Koliko puta sam morao da naglo kočim zbog takvih. Gledaš u semafor da se upali zeleno i krećeš a pešak pretrčava. Ugrožavaš njega, sebe i vozača iza sebe. Poštujem sve one koji se zateknu na pešačkom pri promeni svetla pogotovo starije (a i sam sam u godinama) i bez obzira na sirene iza sačekam da pređu. Treba malo uvesti kontrolu na pešačkim prelazima (kao kod Jodne banje) i jednako postupati prema bahatim vozačima i nesavesnim pešacima.
  • Ljimanac

    17.10.2019 18:16
    @Limanac
    Hvala na komplimentu.... kvartaš. Nisam pravnik, vozač sam.
    Samo sam upoznat sa nekoliko ljudi koji su razmišljali tipa.... pešaci su krivi, oni moraju da paze, ja sam u pravu... itd.
    Dok im sud posle suđenja od nekoliko godina, pa i 9, oduzetog pasoša.... pa s ene može bežati iz smrdijice mice.... pa se hvata za glavu kada dobije d amora d aplati porodici odštetu za ubijenog penzionera.... pa ne zna šta će od sebe.... uništen život.
    Taman da uopšte nema savesti.

    Jednostavno, nekim stvarima koj si napisao nema mesta takvom razmišljanju.

    1. Pešak jeste sveta krava.
    2. Pešak pazio, ne pazio - vozač će biti kriv zato što je vozačkom dozvolom kvalifikovan i dužan da pazi, pa sve d apešak skače na njega u nameri samoubistva. To mu može samo umanjiti kaznu.
    3.Ne postoji nijedan Onazis u Srbiji da gubi milone svakim sekundom čekanja, niti vozač kome gori kuća, da mora nasrtati i siliti se nad pešakom koji je 80kg mesa, a ovaj upravlja sa 2 tone gvožđa.
    4. Užasno mnogo vozača je jednostavnop stoka i zaslužuje taj naziv. Upravo zato što misli d aoni koji su slabiji treba ne da se sklanjaju - već da beže od njih, smao zato jer su "jači"
    5. Ne postoji limit za strogoću u saobraćaju Srbije. Nama je jednostavno jedan ljudski život važniji od bilo kakvog vozila ili sudbine vozača. kada bi doneli zakon o prebijanju, batinanju vozača kod nekih težih prekršaja, to ne bi bilo oštro. NI oduzimanje vozila ne bi bilo oštro.

    Svi shvate kada dođe do smrti ili trajnog invaliditeta mlade osobe.
  • Limanac

    17.10.2019 17:29
    @Vozač li si?

    To što si pravnik te ne opravdava da ne čitaš ono šta sam napisao.
    Jasno sam napisao da ja uvek propustim pešake.

    Svoje dete učim da se čuva.
    Da uvek stane pre pešačkog, pogleda u vozača, ako je moguće.
    Da ne srlja kao budala preko pešačkog, jer vozač nešto MORA.
    Pa ne mora!!!
    Možda je pijan, možda je budala, možda upravo čita poruku na mobilnom.
    Ode život jer stavljaš svoju sigurnost drugom u ruke!!
    Ako sam sebe ne čuvaš, kako očekuješ da te neko drugi čuva?

    A ti svoje dete uči kako da prelazi pešački prelaz iz poznatih slučajeva u sudu.

    Želim ti punio sreće dječarac!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika