Vesti

0

Britanska ambasada: Nismo birali kako je Kurti uredio svoje stranačke prostorije

Autor: JU

Izvor: Beta

Britanska ambasada: Nismo birali kako je Kurti uredio svoje stranačke prostorije

Izvor: Foto: Beta / Visar Kryeziu

Iz ambasade su naveli i da je nedavna fotografija ambasadora Ebota, sa "jednim od kosovskih političkih lidera" privukla pažnju u regionu, prenosi portal Košev.

"Posao ambasade je da sarađuje sa vodećim političkim akterima na Kosovu. Nismo izabrali kako je naš sagovornik, delujući u partijskom svojstvu, uredio svoje prostorije", navela je danas Velike Britanije na Kosovu.

Iako se u saopštenju ne obraćaju direktno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ono je usledilo nakon što im je on uputio pitanje na Tviteru.

Vučić je komentarišući sastanak britanskog ambasadora u Prištini Nikolasa Abota sa predsednikom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem, u prostoriji sa zastavom Albanije pitao "na čijim izborima su pobedili Кurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša ekselencijo, ponosno slikali sa Кurtijem?" i poručio da će mu postavljati isto pitanje o tome dok ne dobije odgovor.

Predsednik Srbije i sinoć je upitao predstavnike Velike Britanije "da li će prihvatiti da na zvaničan susret odu sa nekim od predstavnika bilo koje zemlje, a da između njih stoji zastava treće suverene države".

Košev navodi da su se ranije tokom ovog meseca i ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, i ambasador Nemačke u Prištini, Kristian Helt, takođe sastali sa Kurtijem, ali su izbegli da se fotografišu pored albanske zastave u njegovoj kancelariji.

Oni su objavljivali zajedničke fotografije sa Kurtijem ispred njegovih stranačkih prostorija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR