OTKAZANA IZLOŽBA: Stop na Jarinju i za slike; Đurić: Fašističko ludilo Prištine

Novosti online

16. 10. 2019. u 22:20

Stojadinovićeva je rekla da je zaprepašćena sa onim što je doživela na prelazu Jarinje

ОТКАЗАНА ИЗЛОЖБА: Стоп на Јарињу и за слике; Ђурић: Фашистичко лудило Приштине

Foto: kosovo-online

Izložba slika akademske slikarke Suzane Stojadinović, koja je u sredu uveče trebalo da bude otvorena u galeriji Fakulteta umetnosti u Severnoj Mitrovici otkazana je, jer ovoj umetnici na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da unese slike na Kosovo.

Stojadinovićeva je u izjavi za Kosovo Onlajn rekla da je zaprepašćena sa onim što je doživela na prelazu Jarinje.

“Službenik na prelazu mi je rekao da pokupim svoje stvari i izađem iz autobusa, da moji radovi ne mogu da pređu granicu jer im nije dostavljeno zvanično obaveštenje od njihove vlade i da ne mogu da me puste", rekla je Stojadinovićeva.


Foto: Fejsbuk


Ona je dodala da pored srpskog ima i meksičko državljanstvo, ali kako Meksiko nije priznalo Kosovo, to joj nije bilo od pomoći.


Informaciju o otkazivanju za večeras najavljene izložbe slika na svom fejsbuk profilu je potvrdio i Fakultet umetnosti Prištinskog univerziteta.



Foto: Fejsbuk

ĐURIĆ: FAŠISTIČKO LUDILO PRIŠTINE


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je večeras kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas povodom vesti da na Jarinju akademskoj slikarki Suzani Stojadinović nije dozvoljeno da unese svoje slike na Kosovo.


"Ovo je fašističko ludilo Prištine. Pozivam kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas", rekao je Đurić za Kosovo Onlajn.


Izložba slika akademske slikarke Suzane Stojadinović, koja je večeras trebalo da bude otvorena u galeriji Fakulteta umetnosti u Severnoj Mitrovici otkazana je, jer ovoj umetnici na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da unese slike na Kosovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ivan

17.10.2019. 05:31

Ajde bre ne mlati vise covece.Za vas je bre sve fasisticko,i opozicija,i siptari,i svi koji ne rade kako vama odgovara.Dajte neku drugu rec,ili preduzmite vise nesto.Ipak si ti samo dobar predsednikov tapsac.

miki

17.10.2019. 08:49

tako je !!! a, Merdita (austrijski projekat jos iz 19 veka, stvaranja albanije) ,ZATO autosovinisti (citaj izdajnici ,bez trunke izvarednog u njima ,ali kvazi proseka na pretek) iz Srbije podrzavaju, jer je to kultura!!! Zato nam i jeste tako zadnja 3 veka ,da nas ,genocidom masakriraju ,iskorenjuju iz Srpskih zemalja ,kradu i pljackaju ,a zapad kao ne zna ,nije upucen ,prati situaciju itd. Sve zna ,i direktno je ukljucen u genocidu nad Srbima.

Miso.Pec

17.10.2019. 11:42

Niko ranije nije mogao da zabrani da se udje na sever Kosmeta kako sportistima,umetnicima,novinarima i svim drugim gradjanima dok mi sami nismo pod pritiskom Merkelove ukinuli naše institucije na severu,raspustili našu policiju i "utopili" je u Kosovski sistem,otvorili Kosovske policijske stanice na severu i rade šta hoće,od upada rosu,zabrana ulaska Srpskih gradjana i kojekakve torture nad Srpskim narodom.