16. oktobar  2019. 22.50  →  23.01 | Izvor: Tanjug

Otkazana izložba, stop na Jarinju i za slike

KOSOVSKA MITROVICA -

Izložba slika akademske slikarke Suzane Stojadinović, koja je večeras trebalo da bude otvorena u galeriji Fakulteta umetnosti u Severnoj Mitrovici otkazana je, jer ovoj umetnici na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da unese slike na Kosovo.

Stojadinovićeva je za Kosovo Onlajn rekla da je zaprepašćena onim što je doživela danas na prelazu Jarinje.

jarinje

“Službenik na prelazu mi je rekao da pokupim svoje stvari i izađem iz autobusa, da moji radovi ne mogu da pređu granicu jer im nije dostavljeno zvanično obaveštenje od njihove vlade i da ne mogu da me puste", rekla je Stojadinovićeva.

Ona je dodala da pored srpskog ima i meksičko državljanstvo, ali kako Meksiko nije priznalo Kosovo, to joj nije bilo od pomoći.

Informaciju o otkazivanju za večeras najavljene izložbe slika na svom fejsbuk profilu je potvrdio i Fakultet umetnosti Prištinskog univerziteta.

Đurić: Fašističko ludilo Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je večeras kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas povodom vesti da na Jarinju akademskoj slikarki Suzani Stojadinović nije dozvoljeno da unese svoje slike na Kosovo.

"Ovo je fašističko ludilo Prištine. Pozivam kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas", rekao je Đurić za Kosovo Onlajn.