Većina ekskurzija beogradskih osnovnih škola otkazano zbog neispunjenih propisa

Oko 60 autobusa u utorak i sredu nije odvezlo đake iz Beograda na ekskurzije jer nisu bili ispunjeni svi uslovi propisani novim Pravilnikom o organizovanom prevozu dece, a najveći problem su kvalifikacione kartice, javlja RTS.
Većina ekskurzija beogradskih osnovnih škola otkazano zbog neispunjenih propisa
Foto: Pixabay
U Juti kažu da vozači imaju potvrde da su predali dokumentaciju za izdavanje kvalifikacionih kartica i da su do samo pre dva dana sa tim potvrdama mogli da voze. U turističkim agencijama tvrde da su svi autobusi bili tehnički ispravni, ali je u beogradskim osnovnim školama otkazana većina ekskurzija.
 
U Komitetu za bezbednost saobraćaja kažu da problem nisu kartice, već falsifikovanje lekarskih uveranja vozača i ostale dokumentacije.
 
Direktor Osnovne škole "Pavle Savić" iz Mirjeva Milan Krstić rekao je za RTS da 650 đaka te škole jutros nije moglo da krene na izlete. Prema njegovim rečima, škola je preuzela sve neophodne mere predviđene procedurama o organizovanju ekskurzija. Na jednodnevne izlete trebalo je da krenu đaci drugog, trećeg i četvrtog razreda. Na izlet nije otišlo 219 đaka drugog razreda koji su trebalo da idu u Viminacijum i na Srebrno jezero, 250 đaka trećeg razreda koji su trebali da idu u manastir Tronošu i Tršić, kao i đaci četvrtog razreda čija je destinacija bio Orašac i Aranđelovac.
 
Direktor kaže da je tokom detaljnog pregleda saobraćajna policija vozačima uradila alkotest koji je bio uredan, konstatovana je tehnička ispravnost svih autobusa kao i da vozači imaju uredne vozačke dozvole i druga dokumenta.
 
Međutim, od deset vozača prevoznika "Banbus" i "Lasta" samo su trojica imala kvalifikacione kartice što po propisima koji važe od 1. septembra svi vozači moraju da imaju.
  • Nebojša

    17.10.2019 13:20
    Reket
    Znaci ne idu zbog reketa Agencije za saobracaj koji nije uplacen a ne neispravnosti vozila.
    Ova Agencija je zlo.
    A tek cete videti od naredne godine kako je savez racunovodja sa 3 zaposlena dobio pravo da izdaje sertifikate i reketira SVAKO PREDUZECE SA 2400 EUR GODIŠNJE.
    O ovome se ne pise dok reket ne krene.
  • Mare

    17.10.2019 08:17
    Jao
    Ova kartica je cisto uzimanje para. To nije ni sertifikat ni licenca nista. Nicemu i nigde ne vazi. Izdaje je amss i to je to. Kosta 7000. Za celu evropu vazi cod95. Policija kad te zaustavi trazi vozacku, putni nalog, taho karticu i vazece lekarsko. Kakva crna amss kartica fuj mrs
  • Gojko

    16.10.2019 23:53
    Znači ništa vozačka treba ti i nadvozačka dozvola i potvrda da je to baš ta dozvola i pečat na overu. Nisam ja za to da deca slete sputa ali ako vam vozačka nije dovoljna onda dajte da gasimo škole i gasimo autoprevoznike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.