BEOGRADSKA OPŠTINA VIĐENA OBJEKTIVOM GRAĐANA: Prijavite se na foto-konkurs "Moja Palilula"
Foto: Shutterstock

Beogradska opština viđena objektivom građana

BEOGRADSKA OPŠTINA VIĐENA OBJEKTIVOM GRAĐANA: Prijavite se na foto-konkurs "Moja Palilula"

Beograd -

U saradnji sa GO Palila, National Geographic Srbija organizuje foto-konkurs koji ima za cilj podizanje svesti o kulturnoj baštini najveće opštine srpske prestonice, o njenoj važnosti i o važnosti njenog očuvanja, kao i promociju kulture, kulturnih znamenitosti, tradicije.

Tema konkursa je Palilula, to jest njeno kulturno nasleđe: ulice, trgovi, parkovi, mostovi, građevine, ljudi, spomenici kulture...

Konkurs traje od 1. oktobra do 10. novembra 2019. godine, a stručan žiri će odabrati 10 pobedničkih fotografija koje će biti objavljene u magazinu, a potom i biti izložene na sedmodnevnoj izložbi otvorenoj za javnost.

Pobedniku će biti dodeljena jednogodišnja pretplata na magazin NG.

USLOVI KONKURSA

1. Učešće na fotografskom konkursu je besplatno. Konkurs je otvoren za sve punoletne građane Republike Srbije.

2. Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja na bilo koji način učestvuju u organizovanju Konkursa i /ili imaju pristup podacima vezanim za priređivanje Konkursa, kao ni njihovi bračni drugovi, roditelji i deca.

3. Tema konkursa je Gradska opština Palilula, odnosno kulturna baština ove najveće beogradske opštine.

4. Konkurs (prijem fotografija) traje od 1. oktobra do 10. novembra 2019. godine. Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

5. Fotografije se šalju isključivo u digitalnom (JPG) formatu, na adresu: redakcija@nationalgeographic.rs, sa naslovom “FOTO-KONKURS PALILULA”

6. Naziv fajla mora sadržati ime i prezime fotografa i lokaciju fotografisanja

(primer: IME_PREZIME_LOKACIJA.jpg).

7. Digitalno obrađene fotografije, fotografije sa neprimerenim sadržajem kao i fotografije snimljene van beogradske opštine Palilula neće biti prihvaćene.

8. Svaki učesnik može poslati samo jednu fotografiju na Konkurs. Minimalna rezolucija fotografija u digitalnom formatu: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela).

9. Dozvoljena je upotreba standardnih procesa obrade fotografija (npr. tonska vrednost, kontrast, osvetljenost, boja, intenzitet, temperatura svetlosti), minimalno čišćenje fotografija (poput uklanjanja prašine i mrlja sa sočiva) te izrezivanje fotografija, pod uslovom da se ne menja ono što je na fotografiji. Organizatori zadržavaju pravo da od fotografa zatraže RAW fajl. Kada su u pitanju nagrađene fotografije, ovo će biti obavezno kao dokaz autentičnosti, a i zbog štampe.

10. Poslate fotografije ne smeju da sadrže oznake, potpis, inicijale, okvire, bordure, logotipe ili bilo koju drugu referencu koju je učesnik sam dodao.

Učesnik slanjem fotografije potvrđuje da je isključivi nosilac svih autorskih prava na fotografiji sa kojom učestvuje u nagradnom Konkursu. Učesnik zadržava autorska prava na fotografiji, a njegovo/njeno ime će biti naznačeno uz fotografiju svaki put kada fotografija bude objavljena.

11. Prijavom na Konkurs, učesnici daju saglasnost organizatoru da bez bilo kakve naknade koristi dostavljene fotografije u sledeće svrhe:

Izložbe koje se organizuju u okviru Konkursa, a na kojima su izložene nagrađene fotografije;

Objavljivanje fotografija u elektronskim i štampanim publikacijama organizatora i na njihovim internet stranicama;

Korišćenje fotografija u svrhu oglašavanja izložbi, kako u publikacijama organizatora tako i u štampi.

12. Lične podatke učesnika organizator će koristiti samo u administrativne svrhe. Ime i prezime učesnika koristiće se isključivo kao potpis za objavljene radove, dok e-mail adrese učesnika neće biti objavljivane i koristiće se isključivo u svrhu pozivanja dobitnika, radi obaveštavanja, kao i radi preuzimanja dobijene nagrade. Učesnici učešćem u Konkursu pristaju na pomenute uslove.

13. Redakcija časopisa National Geographic odlučiće o deset (10) najboljih fotografija koje će biti objavljenje i izložene. Takođe, redakcija će autora najbolje fotografije nagraditi jednogodišnjom pretplatom na časopis National Geographic na srpskom jeziku. Odluka redakcije časopisa National Geographic je konačna.

Fotokonkurs se sprovodi u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Opštine Palilula.

Kurir.rs/NationalGeographic

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track