16. oktobar  2019. 13.19  →  17.02 | Izvor: RTV (Aleksandra Plavšić)

Sremska Mitrovica: Osmak na času sedištem od bicikla izudarao direktora

SREMSKA MITROVICA -

Jutros oko 9 sati u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici dogodio se incident kada je učenik osmog razreda L.S. (14) u učionici škole fizički napao direktora škole.

video icon

Kako saznaje Radio-televizija Vojvodine od dopisnika iz Sremske Mitrovice, učenik je direktora prvo pogodio sedištem od bicikla u glavu, a potom mu je zadao više udaraca u glavu.

Direktor je prevezen u Hitnu pomoć.

osnovna, skola, jovan, jovanovic, zmaj, sremska, mitrovica

Nezvanično, nemilom događaju prethodila je usmena opomena direktora škole prema učeniku L.S. koji je u učionici jeo hranu, da to ne čini, na šta je učenik izašao iz učionice, doneo sedište od bicikla i počeo da udara direktora.

Slučaj je prijavljen Školskoj upravi Novi Sad, i svim drugim nadležnim organima.

Prema nezvaničnim informacijama, učenik koji je napao direktora je i ranije pravio probleme u toj školi.

Ministarstvo o incidentu u školi u Sremskoj Mitrovici

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preduzelo sve korake iz svoje nadležnosti u slučaju incidenta u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici, saopšteno je iz toga resora.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo obavešteno da je u toj školi na času geografije tokom redovne posete došlo do incidenta između direktora škole Zorana Đurića i učenika osmog razreda L. Š.

"Škola je ispoštovala proceduru i obavestila školskog policajca, SUP, Centar za socijalni rad, Školsku upravu Novi Sad i prosvetne inspektore u Sremskoj Mitrovici i održala sastanak Tima za zaštitu diskriminacije nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja", poručili su iz Ministarstva.

 

Broj komentara: 4

Пеђа из Новог Сада  16. 10. 2019. | 17:50
Шта сад кажу бранитељи малих кабадахија који су испословали неприхватање "Aлексиног закона"?!
David  16. 10. 2019. | 20:56
Da li je taj maloletni delikvent-nasilnik uhapšen i zašto nije?
Deca su ukras sveta  16. 10. 2019. | 23:41
Jao, pa zar nije divno i pažljivo s njegove strane što ga nije mrzelo da ode po sedište, samo da bi tučenom bilo mekše...
Милан  17. 10. 2019. | 02:13
Директор је крив. Како сме да опоминје ученика?