DIRLJIV SUSRET 2 MESECA POSLE DRAMATIČNOG SPASAVANJA: Putnici ruskog aviona doneli tortu posadi koja im je spasila živote! Nisu skidali osmehe sa lica, a onda je PILOT HEROJ uzeo nož u ruke! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Instagram/ural_airlines

postali su prijatelji

DIRLJIV SUSRET 2 MESECA POSLE DRAMATIČNOG SPASAVANJA: Putnici ruskog aviona doneli tortu posadi koja im je spasila živote! Nisu skidali osmehe sa lica, a onda je PILOT HEROJ uzeo nož u ruke! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Putnici Eirbasa A321 koji je u avgustu prinudno sleteo na kukuruzno polje, okupili su se na aerodromu Žukovski u moskovskoj oblasti, zajedno sa posadom aviona, prenosi kanal MIR24.

Nakon događaja koji im je svima promenio živote, ova grupa ljudi se sprijateljila. Sada su se ponovo okupili na istom mestu, a ovog puta su putnici odlučili da iznenade posadu slatkim poklonom - tortom.

SUDBONOSNI DOGAĐAJ

Tog 15. avgusta desilo se čudo u avionu Eirbas A321 ruske aviokompanije Ural Eirlajns. Samo što je avion uzletio iz Moskve ka Simferopolju, letelica se sudarila s jatom galebova.

Posada je bila prisiljena da spusti Eirbas u kukuruzno polje, a prinudno sletanje obavljeno je savršeno. Niko od 226 putnika i 7 članova posade nije smrtno stradao niti bio teže povređen, iako su neki zatražili lekarsku pomoć.

Umešnost posade, predvođene kapetanom Damirom Jusupovom izazvala je divljenje Rusije i celog sveta.

Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je pilotima Damiru Jusupovu i Georgiju Murzinu titule Heroja Rusije, dok su preostali članovi posade nagrađeni Ordenom hrabrosti.

U Jekaterinburgu, gde je sedište kompanije Ural Eirlajns, svi članovi posade nagrađeni su nameštenim stanovima.

NOVI SUSRET I TORTA

Sada je došao trenutak da članovima posade zahvale i putnici. Na moskovskom aerodromu Žukovski, odakle su pre dva meseca krenuli u neviđenu avanturu, organizovan je dirljivi susret posade i putnika.

Članovima posade su putnici poklonili tortu koju je isekao kapetan Damir Jusupov. Svi su se složili da okupljanje putnika i posade u budućnosti treba postati redovno.

Fotograije ovog susreta su objavljene na Instagramu, a nakon toga su obišle i svet.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/e1.ru

Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja