16. oktobar  2019. 10.29  | Izvor: RTV

Cvjetićanin najavio veću podršku RK Vojvodina

NOVI SAD -

Član Gradskog veća zadužen za sport Ognjen Cvjetićanin posetio je prostorije i rukometnu halu u SC Slana Bara na Klisi kada je razgovarao sa čelnicima RK Vojvodina, stručnim štabom i igračima.

"Želja mi je da obiđem najbolje sportske klubove u gradu ne samo kada osvajaju trofeje, već i tokom sezone, da i vidim kako funkcioniše proces koji dovodi do titula. Čestitam rukovodstvu RK Vojvodina na svemu što je učinila za sve ove godine. Gledam sve ove trofeje, ne znam koliko još klubova u Srbiji ima da se podiči time, ali ne samo time, već infrastrukturom i kadrovskim resursima koji su očigledno nosioci svih ovih pravih i istinskih sportskih vrednosti koje vidimo na Slanoj Bari. RK Vojvodina je pravi primer kako se treba odnositi prema nečemu što vam je Grad dao na korišćenje, a isto tako i pravi primer kako klub treba da funkcioniše ne oslanjajući se isključivo na dotacije Grada, već praveći finansijsku konstrukciju i na osnovu sopstvenih i sponzorskih sredstava. To ste uspeli i to činite već skoro deceniju i na tome vam najiskrenije čestitam, a poručujem da ćete imati još veću podršku Grada Novog Sada", rekao je Cvjetićanin.

ognjen, cvjeticanin,, rk, vojvodina

"Hvala gospodinu Ognjenu Cvjetićaninu na poseti. To je lep gest jer obično smo navikli da se viđamo na svečanim prijemima po osvajanju trofeja. Ja ću podsetiti da je uspon RK Vojvodina krenuo od trenutka kada smo 2013. godine dobili od Grada na korišćenje rukometnu halu sa svim pratećim prostorijama na Slanoj Bari. Većinu stvari što se tiče renoviranja, ulaganja, kupovina rekvizita smo sami obezbedili što i jeste naša dužnost. Ove sezone smo promenili kompletno sve stolice, napravili VIP sedišta u hali, očekujemo da uskoro zajedno sa Gradom zamenimo rasvetu i da imamo mogućnost trenutnog paljenja i gašenja svetla čime bismo ceremoniju najave utakmice učinili spektakularno, kao u Ligi šampiona. Naš uspeh nisu samo trofeji, naš uspeh je taj kada policajac koji obezbeđuje utakmicu u hali kaže da odavno nije video toliko dece sa roditeljima na utakmici i da njegovo prisustvo uopšte nije ni potrebno. Nažalost, to bi trebalo da bude normalna pojava, ali potrebno je nekad i takav primer preneti jer suština jeste da napravimo ambijent koji priliči evropskim sportskim utakmicama u kome se svaki naš sugrađanin oseća kao kod kuće i poželi da dolazi na svaku utakmicu", kazao je predsednik RK Vojvodina Milan Đukić.

Srodne vesti