Brnabić razgovarala sa šefovima parlamentarnih delegacija Irana, Katara, Meksika i Kipra 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefovima parlamentarnih delegacija Irana, Katara, Meksika i Kipra koje u Beogradu borave na 141. zasedanju Interparlamentarne unije (IPU).

S predsednikom iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem, Brnabić se saglasila da su politički odnosi dve zemlje dobri i da postoji potencijal za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti kulture, prosvete i nauke, saopštila je Vlada Srbije.

Na sastanku s delegacijom parlamenta Katara, koju je predvodio Ahmed bin Abdulah al Mahmud, Brnabić je kazala da je Srbija opredeljena da intenzivno radi na obnavljanju nekadašnjeg visokog nivoa saradnje s tradicionalno prijateljskim državama iz Pokreta nesvrstanih, i da je Srbija u potpunosti otvorena za nove investicije iz Katara, navodi se u saopštenju.

U razgovoru s delegacijom donjeg doma meksičkog parlamenta, koju je predvodila Sarai Nunjes Seron, ukazano je na tradicionalno dobre odnose Meksika i Srbije, i izražen interes, kako se navodi, za dalje produbljivanje ekonomske saradnje, kao i za razmenu iskustava u domenu migracija, ljudskih prava, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Brnabić i predsednik parlamenta Kipra Demetris Siluris ukazali su da su odnosi Beograda i Nikozije tradicionalno bliski i dobri, bez otvorenih pitanja, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari