Klajvert naciljao tinejdžera iz Salcburga, Austrijanci traže 7.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 18:57

Karim Adejemi u Barsinom tefteru...

Odavno se pomerila granica kada govorimo o godinama igrača koje vrhunski klubovi pokušavaju da vrbuju. Naravno, naniže. Više nije nikakvo iznenađenje da Real, Barsa, Siti, Čelsi, PSŽ, odnosno njihovi skauti, tumaraju svetom u potrazi za talentovanim dečacima od 14 i 15. godina. Tinejdžeri od 17 i 18 - to je već sasvim uobičajena stvar. I upravo ovih dana imamo potvrdu za tu tvrdnju, pošto su katalonski mediji naveliko telalili kako je Patrik Klajvert krenuo u napad na jednog od najvećih talenata nemačkog fudbala - Karima Adejemija (17).

Nekadašnji holandski golgeter važi za jednog od ključnih ljudi u La Masiji zadužen za skating, a Adejemija je šefovima predstavio kao momka pred kojim je velika karijera i na kome ne treba štedeti.

Izabrane vesti

Zanimljivo, radi se o momku koji je do 10 godina igrao u Bajernu iz Minhena, ali kako u Minhenu nisu prepoznali njegov talenat, roditelji su ga prebacili u Unterhahing. Prošlog jula, kada mu je bilo 16, RB Salcburg je došao i istresao 3.500.000 evra za njega. Momak je odmah prosleđen na pozajmicu u Lifering i evo ove sezone u austrijskoj drugoj ligi blista. Na devet mečeva postigao je pet golova i podelio četiri asistencije, a pažnju je posebno privukao igrajući za nemačke selekcije do 16 i 17 godina.

Takođe, u Ligi šampiona mladh, igrajući za Salcburg, u prva dva kola postigao je dva gola...

Adejemi je poreklom Nigerijac i najbolje se snalazi kao centralni napadač, ali može da igra i po krilima. Mundo deportivo navodi da po stilu izuzetno podseća na Ansu Fatija.

Španci pominju i cifre. Navodno, prvi kontakti između dva kluba već su uspostavljeni. Klajvert je dobio informaciju da čelnici Salcburga nisu spremni da sedaju za pregovarački sto bez 7.000.000 evra i velikih prcenata od naredne prodaje.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara