Vesti

1

Brnabić: Funkcija u SNS-u mi nije potrebna, volela bih da radim s mladima

Autor: JU

Izvor: Beta

Brnabić: Funkcija u SNS-u mi nije potrebna, volela bih da radim s mladima

Izvor: Foto: Beta / Slobodan Miljević

"Kada su dobili poverenje građana, preuzeli su odgovornost i sproveli teške mere koje su bile neophodne da se naša zemlja izvuče sa ivice ambisa. Te mere bi mnogi okarakterisali kao političko samoubistvo, zato ih dugo nisu sprovodili", kazala je Brnabić za "Večernje novosti".

Ona je istakla da je "najvećem broju stranaka cilj da pobede na izborima, a da je SNS-u cilj da menja Srbiju nabolje".

"To je velika razlika, zbog čega sam osećala da želim da članstvom lično ;podržim 'naprednjake' ", rekla je Brnabić.

Premijerka koja za desetak dana ide u Rusiju da potpiše sporazum o ekonomskoj saradnji sa Evroazijskom unijom, kazala je da je taj sporazum ekonomski, a ne politički, i da je u interesu Srbije. "On nije suprotan interesima EU, već je komplementaran, jer je Srbija zemlja koja je opredeljena za članstvo u EU, što znači da je ekonomski jača Srbija takođe i cilj i interes EU. Mi možemo imati sporazume o slobodnoj trgovini s drugim zemljama ili grupacijama dokle god nismo članica EU", rekla je Brnabić.

Ona je kazala da su Bregzit i usporavanje ekonomije u Evropi izazovi za EU koji će uticati i na pristupanje Srbije EU. Dodala je da je "Srbiji mesto u EU", jer je to najveće izvozno tržište za Srbiju.

Premijerka je rekla da, dok se bliži kraj mandata njene vlade, najvažnije je sačuvati dispciplinu, ;"i da nema stajanja i nema opuštanja".

Na pitanje da li je u neposednom ;kontaktu s potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, Brnabić je odgovorila ;kratko: "Naravno!".

U intervjuu je ocebnila da taksiti rade "težak i neretko opasan posao", i da ona treba da razume njihove probleme i s njima sarađuje i razgovara.

"Žao mi je što su se tenzije podigle na nivo da je taj razgovor postao skoro pa nemoguć, prihvatam svoju odgovornost za to", rekla je premijerka i dodala da joj je drago što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio u smiravanje napetosti s taksistima.

Odgovarajući na pitanje da se o nečemu ne slaže s Vučićem, kazala je da ona često reaguje "emotivno i u potpunosti iskreno" i dodala da je naučila da se u politici "ne sme ishitreno reagovati, iako je potrebno brzo donositi odluke".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

marko

verovatno da edukuje mlade o necemu, naprimer opredeljenju, strasno