Čestitka Stefanoviću: Posledice ulaska takozvanog Kosova u Interpol bile bi nesagledive

Novosti online

15. 10. 2019. u 18:20

Time bi na najgrublji mogući način bilo prekršeno međunarodno pravo, Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, ali i pravila Interpola

Честитка Стефановићу: Последице уласка такозваног Косова у Интерпол биле би несагледиве

Foto: EPA ilustracija

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ čestita ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i srpskoj delegaciji na sprečavanju takozvanog Kosova da postane deo Interpola. 

Ova diplomatska pobeda još više dobija na značaju imajući u vidu kakvim je napadima i lažima ministar Stefanović bio izložen prethodnih dana u cilju oslabljivanja pozicija Republike Srbije. Uprkos kampanji koju su vodili i Albanci sa Kosova, ali i predstavnici dela srpske opozicije, naša delegacija predvođena ministrom Stefanović je izvojevala veliku pobedu u Čileu, navodi se u saopštenju. 


PROČITAJTE JOŠ - KAKO SE VODILA ŽESTOKA DIPLOMATSKA BITKA U IZVRŠNOM KOMITETU INTERPOLA: Uz nas Rusija, Brazil, Argentina i Angola

Kako se dodaje, veoma je bitno da se shvati suština i značaj ove diplomatske
pobede, jer bi posledice ulaska takozvanog Kosova u Interpol bile nesagledive. Time bi na najgrublji mogući način bilo prekršeno međunarodno pravo, Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, ali i pravila Interpola. Zahvaljujući zalaganju srpske delegacije sprečena je politizacija Interpola i sačuvana je policijska profesija.

Treba svima da bude jasno da takozvano Kosovo želi da kroz članstvo u Interpolu potvrdi svoju suverenost, a to može služiti i za proganjanje Srba i nealbanaskog stanovništva.

Takođe, p
rijemom samoproglašenog Kosova u Interpol otvorile bi se mogućnostizloupotrebe, u smislu raspisivanja crvenih poternica mimo standarda i procedura, jasno definisanih pravilima međunarodne policijske saradnje, kao i bojazan da bieventualnim članstvom došlo do zloupotreba baza podataka kojima raspolaže Interpol.

Zato još jednom p
ružamo punu podršku ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću u ovoj istrajnoj borbi i velikoj diplomatskoj pobedi. Ujedno u ovom važnom trenutku za zemlju Srbiju i sve njene građane, osuđujemo brutalnu medijsku hajku koja se vodi protiv ministra Stefanovića i njegove porodice lažnim optužbama koje su više puta demantovane od strane nadležnih institucija, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vatro Marx

16.10.2019. 16:01

Viste gospodo pristali da sluzite narodu inem sta da pred vama kleknemo i zahvajujemose. Kosmet se mora osloboditiod okupatora, ako niste u stanju, propustitedrugima. Srpski narod nemoze vise da mirno zivi u svojoj patriju. Vi u Vladi licno snosite odgovornost.