Fortenova objavila tender za preuzimanje dva sarajevska akcionarska društva

Fortenova Zagreb objavila je tender ponude za potpuno preuzimanje deoničarskih društava TPDC Sarajevo i Institut za informacione tehnologije - INIT Sarajevo.

Region

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

13:59

Fortenova objavila tender za preuzimanje dva sarajevska akcionarska društva
Foto: Depositphotos/omieyomie

Kako piše sarajevski Indikator, u TPDC Sarajevo, Fortenova grupa je vlasnik 50,99 odsto deonica, a ponudila je otkup preostalih deonica po ceni od tri konvertibilne marke po jednoj deonici, što predstavlja tri odsto od njihove nominalne vrednosti.

U INIT-u, Fortenova ima udeo od 67 odsto, a za svaku deonicu u tenderskoj ponudi spremna je da plati 42,7 konvertibilnih maraka, što predstavlja 42,7 odsto od nominalne vrednosti deonica.

I dok su u INIT-u među 20 deoničara preostali vlasnici fizička lica, u slučaju TPDC Sarajevo, udele imaju investicioni fondovi ZIF "PROF-PLUS" d.d. Sarajevo, ZIF CROBIH FOND d.d. Mostar, ZIF "BIG-Investiciona grupa" d. d. Sarajevo i OIF LILIUM GLOBAL, dok je na transakcijskom računu Rajfajzen banke BiH skoncentrisano 26,3 odsto deonica.

Reč je o vlasničkom udelu koje je stekao BLBH Invest iz Beča, a tenderske ponude trajaće u narednih 28 dana, navodi Indikator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: