ALPE, JADRAN, DUNAV: Žogarija u Beogradu okupila 300 dece iz regiona (FOTO)
Foto: Promo

Lepa akcija

ALPE, JADRAN, DUNAV: Žogarija u Beogradu okupila 300 dece iz regiona (FOTO)

Ostali sportovi -

Finale međunarodne manifestacije Žogarija Alpe-Jadran-Dunav prethodnog vikenda okupilo je preko 300 dece iz devet zemalja regiona.

Žogarija je međunarodna manifestacija namenjena deci školskog uzrasta i obuhvata Srbiju, Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Crnu Goru.

foto: Promo

Domaćin ovogodišnjeg finala je bila OŠ "Vojvoda Mišić", opština Savski venac, Beograd. Pored domaćina, na manifestaciji su učestvovale i škole iz Čajetine (Srbija), Jastrebarskog (Hrvatska), Banja Luke (Republika Srpska), Maribora (Slovenija), Prevalja (Crna Gora) i iz Demi Kapije (Severna Makedonija).

foto: Promo

Program je obuhvatio razne aktivnosti počev od fudbala 3 na 3, igre spretnosti, kviza znanja, zatim igre „I vi, profesore“ i „Мladi novinar“, pevačkih i plesnih nastupa, vragolija Žogarije. Deca su učila o zaštiti okoline, bavila se sakupljanjem starog papira kao i preradom starog papira i izradom pisama, stvarali su likove od otpadne plastike, a kroz kreativne radionice zdrave hrane učili su i o proizvodnji domaće hrane.

Osnovna ideja ovog projekta je da se deci uzrasta od sedam do jedanaest godina predstavi zdrav način života kroz igru i sportska takmičenja. Manifestacija predstavlja svojevrstan način učenja dece kako da čuvaju okolinu i budu zdraviji. Kroz projekat se promovišu vrednosti neophodne za razvoj svake mlade ličnosti, a posebno „fair play“, jednakost, solidarnost, povezivanje, poštenje, tolerancija i kreativnost.

Kurir sport/foto: promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track