MLADI FUDBALERI DANAS U POLJSKOJ: A sad juriš na prvo mesto!
Foto: Starsport@

kao Preporođeni

MLADI FUDBALERI DANAS U POLJSKOJ: A sad juriš na prvo mesto!

Fudbal -

Na krilima pobede Selektor Ilija Stolica doneo neophodne promene preuzimanjem U21 reprezentacije Srbije, koja posle pobede u Sofiji želi nova tri boda nad liderom grupe kvalifikacija za Euro

Mlada reprezentacija Srbije večeras (18.00, SK1) u Lođu protiv Poljske juri svoju drugu pobedu u kvalifikacijama i novi dokaz da im je nakon dolaska Ilije Stolice na mesto selektora prijala šok-terapija.

Ako je suditi po izdanju u Sofiji protiv Bugara, „orlići“ su konačno pronašli svoju igru. Rivalu su dozvoljena samo dva šut na gol, a na drugoj strani zabeleženo je 12 pokušaja i lopta u nogama naših nada čak 69 odsto vremena.

foto: Starsport@

- Tražili smo igru protiv defanzivnog protivnika, a nagrada za uloženu energiju došla je pri kraju meča. Slavlje je zasluga selektora Stolice, koji je kvalitetnu ekipu doveo do pobede - rekao je centarfor Fjorentine i „orlića“ Dušan Vlahović za Žurnal.

Protiv Poljske vodiće se druga priča, znatno teža nego s Bugarima, budući da su trenutno vodeći sa sedam bodova, ali su i u Rusiji pre četiri dana (2:2) bili bliži pobedi nego domaća selekcija.

foto: Starsport@

- Sve zavisi od nas, najbitnije je da se uđe u meč kao u Sofiji. Ako ponovimo tu igru, nećemo imati problema. Daćemo sve od sebe, jer bismo s pobedom došli do prvog mesta. Oni su izuzetno tvrdi i fizički spremni. Odlikuje ih dobra tranzicija - zaključio je bivši napadač Partizana.

CILJ ŽELIMO DA NAS GLEDA NACIJA

Selektor Stolica je napravio veliki miks generacija, jer u timu, pored izlaznog 1998. godišta, igraju još fudbaleri 1999, 2000, pa čak i 2001, koje predstavljaju dvojica startera iz Sofije Ivan Ilić i Strahinja Pavlović.

- Želimo da podignemo nivo igre, da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju i da se interesuju jer znaju da će reprezentacija uvek ići na to da nadigra protivnika. U toku same utakmice smo pričali da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve što smo tri-četiri dana planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku. Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima jedna pobednička ekipa - zaključio je Stolica.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:Starsport@)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track