Dačić: Srbija pridaje poseban značaj aktivnostima UN-a 1Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija u Ženevi Tatjanom Valovajom, koja u svojstvu specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN-a, boravi u Beogradu povodom održavanja 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je čestitao Tatjani Valovaji na nedavnom preuzimanju ove važne dužnosti u sistemu UN-a i istakao da će generalna dikretorka u svom daljem radu imati punu podršku Srbije.

On je izrazio je i posebno zadovoljstvo što je Tatjana Valovaja, ubrzo nakon preuzimanja dužnosti generalne direktorke UNOG, u prvoj poseti našoj državi, dodalo je Ministasrtvo spoljnih poslova u saopštenju.

Šef srpske diplomatije je istakao da Srbija pridaje poseban značaj aktivnostima Ujedinjenih nacija, kao i da smo posvećeni prioritetnim oblastima delovanja UN-a i nastavku naše odlične saradnje. Za Srbiju je saradnja sa Ujedinjenim nacijama važna i u kontekstu zaštite našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Generalna direktorka Kancelarije Ujedinjenih nacija u Ženevi zahvalila je na gostoprimstvu i istakla da ima čast i zadovoljstvo da predstavlja Ujedinjene nacije na 141. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu. U tom kontekstu ukazala je da slavimo dva značajna jubileja, ove godine 100 godina multilateralizma, a sledeće 75 godina osnivanja UN-a, navodi se u saopštenju.

Zahvalila je Srbiji na pružanju podrške i kontinuiranom angažovanju na unapređivanju saradnje sa UN-om. Izrazila je spremnost da kao generalna direktorka Kancelarije Ujedinjenih nacija u Ženevi da svoj doprinos intenziviranju i proširivanju saradnje sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari