Manifestacija Vojske Srbije "Sloboda 2019" 19. oktobra na aerodromu u Batajnici 1Foto: MOD

Na osnovu odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, održaće se prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“, 19. oktobra na Aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, planirano je učešće više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova.

U prvom delu prikaza biće predstavljene sposobnosti dela jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu “1500+” i doniranim sredstvima iz Ruske Federacije. Nakon toga biće izveden defile pešadijskog, motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona, dodaje se u saopštenju.

U okviru priprema za prikaz i prikaza sposobnosti, vojni vazduhoplovi nadletaće širi rejon Beograda od 14. do 19. oktobra.

„Pozivamo građane da prisustvuju Prikazu „Sloboda 2019″ i svojim prisustvom uveličaju obeležavanje 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu“, istaklo je Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari