Lipljan: Razmišljaju o iseljenju

Članovi srpskih domaćinstva u Lipljanu ozbiljno razmišljaju o iseljenju.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.02.2005.

14:10

Default images

Srbi razmišljaju o iseljenju u neku od srpskih enklava u centralnom Kosovu ili u sabirni centar u Srbiji jer više ne mogu da prežive bez struje, koju nemaju više od 40 dana.

Krizni štab Lipljana uputio je Vladi Srbije i Vojsci Srbije i Crne Gore apel za što hitnije dopremanje 128 agregata jer samo 35 domaćinstava ima agregate. "Pomoć u gorivu je unela podelu među meštane jer su neki uzimali više od drugih, a gorivo i agregate uzelo je i pet albanskih porodica", rekao je sekretar Crvenog krsta Lipljana Novica Živić.

Situacija je alarmantna i u selu Batuse, kod Kosova Polja, javlja Srna.

Imenovanja u Fond za Kosovo

Vlada Srbije imenovala je članove Upravnog i Nadzornog odbora Fonda za Kosovo i Metohiju.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić kaže da su u ta dva tela imenovani najviđeniji predstavnici Srbije, ali nije rekao ko ih je na te funkcije predložio. On je rekao da su, između ostalih, članovi Upravnog odbra Matija Bećković, Emir Kusturica, Dejan Bodiroga, vladika Artemije i direktori "Metalca" i "Sintelona". U Nadzornom odboru su vladika Amfilohije, predsednik SANU Nikola Hajdin, rektor Beogradskog univerziteta Dejan Popović i predsednik Matice srpske Božidar Kovaček.

Na pitanje zašto su se u Upravnom odboru našli predstavnici "Metalca" i "Sintelona", Parivodić je odgovorio da je reč o najuspešnijim kompanijama u Srbiji. "Očigledno je da ima i predstavnika sveštenstva i SANU i umetnosti i privrede. Išlo se na presek celog društva, a ja mislim da je to izbor najkvalitetnije gospode koja u Srbiji postoji, mislim da je to bio kriterijum za izbor“, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: